Cool Wave-violen

Cool Wave-violen

Ja, Cool Wave-violen zijn hangviolen met een rijkere bloei

Uitbundig bloeiende en als een waterval uitgroeiende hangviolen. Ze bestaan echt en ze heten Cool WaveTM-violen. Ze zorgen voor een onverwachte sensatie: violen die groeien alsof het petunia’s zijn. Ongelooflijk! Deze enkele jaren geleden in de USA geïntroduceerde violen vormen ranken tot wel 60 cm lang en dat in forse aantallen. Die ranken zijn in lente en herfst bovendien om de paar centimeter bezet met 1,5-2 cm grote, prachtige viooltjes. De planten in deze nieuwe violenlijn groeien sneller en voller dan alle andere hangviolen. Ze vertakken veel beter en vormen meer ranken dan we ooit eerder bij andere violen zagen. Hun hoogte varieert tussen 12 en 20 cm, maar die lange, bloeiende ranken zijn fantastisch. Die stelen de show totaal, zowel in pot als bodembedekkend. Want dat kan natuurlijk ook. Helemaal als je weet dat deze violen uiterst winterhard zijn en zich maar weinig van slecht weer aantrekken.

Er zijn diverse bloemkleuren in Cool WaveTM ontwikkeld
Cool WaveTM-violen zijn er inmiddels in verschillende schitterende kleuren: wit met violet en wit met ijsblauwe randjes aan de bloemblaadjes, planten die in twee tinten citroengeel bloeien, een volgeel ras en een met helderwitte bloemen. Aan andere kleuren wordt door de kwekers hard gewerkt. GroenRijk doet er alles aan om deze nieuwe violen in zoveel mogelijk tinten voor je te bemachtigen.

Internationaal zijn ze een enorm succes
Dat komt ook doordat Cool WaveTM-violen zo winterhard zijn. En ze groeien zowel goed op zonnige als op lichtbeschaduwde plekken. Van een regenachtige periode of een paar weken slecht weer raken ze ook niet erg onder de indruk. Groei en bloei zijn dan even wat minder, maar zodra het weer beter wordt, zetten ze een ongelooflijke inhaalspurt in. Je weet niet wat je ziet met deze violen! Van nature bloeien ze de hele lente en tijdens de herfst. In gebieden met een wat zachter klimaat of tijdens zachte winters in ons klimaat, gaan ze zelfs ’s winters gewoon door. Ze verlengen dus vrij gemakkelijk het seizoen waarin je van je tuin geniet!

Ook geweldige bodembedekkers
Door de rankende, spreidende groei zijn Cool WaveTM-violen niet alleen geweldige potplanten, maar ook in de volle grond van je tuin doen ze het fantastisch. Daar worden het echte bodembedekkers die door de dichte vertakking bloementapijtjes van wel een meter doorsnee kunnen vormen. Doordat ze halfschaduw goed verdragen, kan dat ook onder heesters. En je hebt er qua zorg nauwelijks omkijken naar. Het enige waar je voor moet zorgen is dat de wortels niet uitdrogen. Naar de bloemen kijken doe je vanzelf!

Makkelijke verzorging    
GroenRijk biedt deze planten in royale 23 cm-potten aan. Laat je ze daarin staan, dan is de voeding die in de kweekgrond in de pot zit, na enkele weken door de planten opgebruikt. Daarom moet je al vrij snel eens per veertien dagen plantenvoeding in het gietwater geven. Laat de potgrond niet uitdrogen. Voel regelmatig even met je vinger in de pot. Hoe snel je steeds opnieuw water moet geven, hangt voor een groot deel af van de standplaats: hoe zonniger, des te vaker.

Planten die in de volle grond van je tuin groeien, kunnen voldoende voedsel uit die grond halen. Als je wilt, kun je uitgebloeide bloemen wegnemen, maar dat hoeft niet per se. Ze verdragen veel meer kou dan de meeste andere violen. Overwinteren is geen enkel probleem. In de zomer zijn de planten even in rust, dan bloeien ze weinig of niet. Maar begin herfst gaan Cool WaveTM-violen er weer uit alle macht tegenaan! Ze groeien goed in iedere normale, goed doorlatende tuingrond. Wil je ze verpotten, doe dat dan in gewone standaard potgrond. Geef planten die je in de volle grond van je tuin zet, in het voorjaar een goede organische basisbemesting. GroenRijk heeft alles in voorraad voor een goede verzorging van je planten.

TIP
Cool WaveTM-violen verdragen enorm veel kou. In Amerika hebben ze in de volle grond al temperaturen tot 25 °C onder nul probleemloos doorstaan. Geef potplanten wel wat winterbescherming omdat de kou in de pot niet alleen van bovenaf naar de wortels komt, maar van alle kanten.

In kort bestek
De nieuwe, enorm bloemrijke, ongekend sterk rankende Cool WaveTM-hangviolen (ranken tot 60 cm lang, vol bezet met bloemen) bloeien het hele voorjaar en opnieuw in de herfst en zelfs tijdens zachte winters. GroenRijk biedt ze in diverse kleuren kant-en-klaar in pot aan, maar ze doen het ook geweldig als bodembedekker in de volle grond. Kies zelf voor een violentapijt of een violenwaterval! IJzersterke planten. Makkelijke verzorging.

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Struikheide: drie kleuren in één pot!

Ze verschieten niet spontaan van kleur. GroenRijk heeft een vinger in de pap gehad bij de Calluna vulgaris ‘Garden Girls’ Tricolor. We hebben drie planten met verschillende bloemkleuren in één pot gezet: een paarse, roze en zilverwitte. Doordat ze samen in een pot staan verstrengelen ze mooi, wat een prachtig vlammend effect geeft.

 

Zomerheide en winterheide

Calluna vulgaris wordt ook wel Dopheide of Zom...

Lees meer...
Ficus lyrata: groot, glanzend groen

Met zijn glanzende bladeren die wat op violen lijken, speelt de Ficus lyrata gelijk de hoofdrol in jouw huiskamer. Geen wonder dat deze grote kamerplant zeer populair is in Nederland.

 

Kamermuziek

Als je de Ficus lyrata met zijn grote bladeren ziet staan, snap je gelijk dat deze machtige plant uit de tropen komt. Hij wordt ook wel vioolblad- of tabaksplant genoemd en komt in het wild vooral in de regenwo...

Lees meer...
Viola cornuta ‘Cool Wave’ blijft maar bloeien

De ijzersterke Viola cornuta 'Cool Wave' is er in vele vrolijke kleuren, bloeit maandenlang en komt prima de winter door. Met een kleurrijke mix van GroenRijk geef je je tuin, terras of balkon zelfs in de wintermaanden nog een vrolijke sfeer.

 

Mix van kleuren

Het hoornviooltje (Viola cornuta) komt oorspronkelijk vooral voor in de Pyreneeën, Alpen en Apennijnen en zie je tegenwoordig in veel tuinen. Hij i...

Lees meer...
Onze Webshops
Onze Webshops:

BBQ kopen in Tilburg

Tuincentrum Outlet  - GroenRijk Tilburg

Overkappingen in Tilburg

Tuinmeubels kopen Tilburg

OverkappingOutlet