Overkappingen Tilburg

Een overkapping in Tilburg aanleggen of laten aanleggen zorgt voor ultiem genot in je tuin. Wat het weer ook doet, je kunt lekker buiten barbecueën of genieten op jouw loungeset. Wist je dat wij bij GroenRijk Tilburg een hoveniersdienst hebben die jouw achtertuin volledig naar jouw wensen kan maken, van schetsen tot monteren? Binnen een dag kan jouw overkapping al opgebouwd zijn door onze ervaren medewerkers! Er zijn enkele punten waar je op moet letten bij het bouwen of laten bouwen van een terrasoverkapping. Deze punten hebben wij hieronder voor je uiteengezet met een aantal handige tips.

Soorten terrasoverkappingen

Overkappingen variëren van ‘daken op palen’ boven een veranda tot volledige tuinhuizen en worden vaak op maat voor jouw tuin gemaakt. De meest gekozen materialen voor terrasoverkappingen zijn hout en aluminium. Hieronder staan de voordelen van beide materialen op een rijtje:

  • Aluminium overkappingen vereisen niet veel onderhoud en gaan gemakkelijk lang mee;
  • Een overkapping van aluminium is vaak goedkoper dan een overkapping van hout;
  • Houten overkappingen zijn makkelijker te bewerken, waardoor jouw overkapping gemakkelijker samenkomt met de rest van je tuin en huis;
  • Beiden overkappingen zijn door de bijgeleverde instructies goed aan te leggen, maar je kunt voor echt vakwerk er ook voor kiezen om jouw terrasoverkapping in Tilburg te laten bouwen door onze hoveniers.

Welke overkapping bij jouw tuin past is dus afhankelijk van de gewenste uitstraling van je tuin, jouw budget en de hoeveelheid onderhoud die je aan jouw terrasoverkapping wil besteden.

Overkapping aanleggen: Wanneer een bouwvergunning nodig?

Een veelgestelde vraag is of er voor het aanleggen van een overkapping een bouwvergunning nodig is. Dit is meestal niet het geval, maar dat is afhankelijk van de voorwaarden van jouw gemeente. De meeste gemeenten houden aan dat een overkapping binnen 2,5 meter achter je huis maximaal 4,10 meter hoog mag zijn en buiten de 2,5 meter zone maximaal 3,10 meter hoog. Verder mag een overkapping vaak niet hoger zijn dan het gebouw waar je tegenaan bouwt en mag het niet gebruikt worden als slaap- of woonkamer. Dit zijn echter de meest gebruikelijke regels, deze regels kunnen anders zijn in de gemeente waar je woont. Zoek alle voorwaarden voor jouw overkapping op de site van je gemeente. Indien je wel een bouwvergunning moet aanvragen voor jouw overkapping kunnen wij je helpen bij het aanleveren van de benodigde gegevens.

Overkappingen bij Groenrijk Tilburg

Terrasoverkapping Tilburg

Of je nu gaat voor een houten tuinhuis of een aluminium overkapping, een terrasoverkapping in Tilburg laten ontwerpen, maken en zelfs laten aanleggen kun je laten doen door onze ervaren hoveniers bij GroenRijk Tilburg. Voor meer informatie over de juiste overkapping voor jouw tuin kun je contact met ons opnemen of ons tuincentrum bezoeken. 

Overkappingen bekijken

Onze Webshops
Onze Webshops:

BBQ kopen in Tilburg

Tuincentrum Outlet  - GroenRijk Tilburg

Overkappingen in Tilburg

Tuinmeubels kopen Tilburg

OverkappingOutlet