Kantoorbeplanting

Wil jij kantoorplanten kopen voor een mooi kantoor en een zuivere lucht? Bij GroenRijk Tilburg adviseren wij je graag over de mooiste en meest gezonde planten voor op kantoor. Een gezond binnenklimaat is heel belangrijk. Op kantoor kan het nog weleens muf ruiken en er komt vaak maar weinig zuurstof binnen. Kantoorbeplanting kan deze problemen voor je oplossen! Zet een paar grote, luchtzuiverende planten neer en je medewerkers zullen het zeker waarderen. Daarnaast zorgen kamerplanten op kantoor voor een rustige sfeer, zodat jij goed aan de slag kunt! Kom dus langs in ons tuincentrum in Brabant en bekijk ons aanbod kamerplanten voor op kantoor.

De voordelen van kantoorplanten op een rij

De kracht van kantoorplanten wordt vaak onderschat en dat is zonde! Niet alleen zijn er namelijk veel prachtige plantensoorten voor op kantoor die weinig aandacht nodig hebben om de werkruimte op te fleuren, het hebben van planten in je kantoor heeft nog veel meer voordelen:

 • Kantoorplanten zuiveren de lucht van afvalstoffen. Een absoluut voordeel voor goede gezondheid;
 • Kantoorplanten zetten, net als andere planten, koolstofdioxide om in zuurstof;
 • Planten zorgen voor een hogere luchtvochtigheid, wat luchtweginfecties en irritatie aan de luchtwegen kan voorkomen;
 • Uw werknemers hebben minder vaak last van hoofdpijn en voelen zich een stuk fitter;
 • Daarnaast zorgt mooi groen voor rust en vrolijkheid. Niet alleen de sfeer op kantoor wordt hier positief door beïnvloed, je medewerkers zullen zich ook nog eens een stuk kalmer voelen.

Al met al verhogen kantoorplanten de productiviteit en kun je er dus eigenlijk nooit genoeg hebben!

Kantoorplanten verhogen productiviteit!

Dit klinkt allemaal natuurlijk super, maar hoe verbeteren planten nu de productiviteit op de werkvloer? Als eerste voegen kantoorplant extra zuurstof toe, waardoor je meer helder kunt denken en beter beslissingen kunt nemen. Verder blijkt uit onderzoek dat onze algemene gemoedstoestand positief wordt beïnvloed door het aanblik van planten. Ze zorgen voor een net kantoor met een frisse uitstraling, wat een positief effect op de stemming van de mensen op kantoor heeft.

Kantoorplanten kopen bij Groenrijk Tilburg

Welke planten zijn geschikt voor op kantoor?

Natuurlijk kun je iedere plant op kantoor neerzetten, maar sommige zijn wat beter geschikt dan anderen. Wij raden vooral aan om luchtzuiverende planten neer te zetten, omdat deze de lucht optimaal voor je zuiveren. 

5 keer mooi groen voor op kantoor

Heel veel kamerplanten doen het ook goed op kantoor. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Grote groene kantoorplanten;
 • Hangende kantoorplanten;
 • Kleine kantoorplanten;
 • Bloeiende kamerplanten.

Natuurlijk kun je iedere plant op kantoor neerzetten, maar sommige zijn wat meer geschikt dan anderen. Wij raden vooral aan om luchtzuiverende planten neer te zetten, omdat deze de lucht optimaal voor je zuiveren. Kies bijvoorbeeld een van de volgende planten voor jouw kantoor:

1. Lepelplant: Stijlvol met kleine bloemen

De lepelplant is een leuke kantoorplant, omdat hij luchtzuiverend is en er vrolijk uitziet. Boven het groen steken namelijk grappige witte vaantjes de lucht in. Dit is zeker geen saaie plant om naar te kijken. Je zult het snel merken als de plant te droog staat, hij gaat dan namelijk direct slap hangen. Geef je de plant dan water, dan staat hij binnen een uur weer overeind. Een leuk feitje over de lepelplant is dat deze symbool staat voor vrede. De witte bloem staat namelijk voor de witte vlag die internationaal wordt gezien als aankondiging voor een wapenstilstand.

2. Aloë Vera: heerlijk geurende kantoorbeplanting

Deze plant wordt niet voor niets in allerlei verzorgingsproducten gebruikt: Aloë Vera ruikt heerlijk! Dit is misschien al genoeg reden om de plant aan te schaffen als kantoorbeplanting, maar ook dit is weer een luchtzuiverende plant. De plant haalt schadelijke stoffen uit de lucht, zoals benzeen en formaldehyde. Dit zijn stoffen die in bijvoorbeeld verf en schoonmaakmiddelen zitten, dus je kantoor reinigen van deze schadelijke stoffen is erg belangrijk.

3. Ficus: grote kantoorplant

Een grote kantoorplant heeft gelijk veel impact. De plant maakt het kantoor meteen een stuk groener. Kies bijvoorbeeld voor de Ficus, een boom voor op kantoor. De Ficus heeft een tropische uitstraling en ziet er vrolijk uit. Het is een hele makkelijke plant, iets dat heel belangrijk is voor een kantoorplant. Zorg er bij de ficus voor dat hij niet op de tocht staat, dan groeit hij het beste.

4. Dracaena: Speciale kantoorplant

De Dracaena is een populaire kamerplant die het ook goed doet als kantoorplant. Deze plant kun je ook goed iets verder van het raam zetten, dus deze plant kan door je hele kantoor neergezet worden. Er bestaan kleine, grote, volle en minder volle Dracaena’s. Het is maar net wat je mooi vindt in jouw kantoor! Welke Dracaena soort je ook kiest: Deze wilde plant is zeker een blikvanger op kantoor.

5. Kentiapalm: een imponerende kantoorplant

Kentia is dé sierpalm voor op kantoor. Hij is verkrijgbaar in verschillende groottes, maar ons advies is om een lekker grote kentiapalm te kopen. De lichtgroene kleur zorgt namelijk voor een gezellige en rustige uitstraling van je kantoor. Doordat de plant weinig licht nodig heeft en vooral in de lengte groeit, is de kentiapalm de ideale kantoorbeplanting. Hij kan bijvoorbeeld perfect in die ene kale hoek staan.

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan onze kantoorplanten top 10!

Vezorging kantoorplanten: zo houd je ze in leven

Het probleem met kantoorplanten is vaak dat ze worden vergeten. Je kent het wel: de enige collega die zich om de planten bekommert gaat met vakantie of iedereen denkt dat een ander de planten al water heeft gegeven. Dit is natuurlijk hartstikke zonde! Wij geven je graag wat tips om de kantoorplanten in leven te houden:

 • Maak een schema met kantoorklusjes, waaronder de kantoorplanten watergeven. Iedere week is een andere medewerker aan de beurt. Zo is het duidelijk wie de planten water moet geven;
 • Geef kantoorplanten minstens één keer per week water en in de zomer minstens twee keer;
 • Voeg ook regelmatig wat plantenvoeding toe, want dan groeien de planten het mooist;
 • Zet kantoorplanten niet te dicht bij de verwarming en ook niet in de volle zon, hier is de lucht namelijk erg droog en dat vinden ze niet fijn.

Diverse kantoorplantenCreatief met kantoorplanten

Je hoeft kantoorplanten niet allemaal saai op een rijtje te zetten. Wees creatief! Verspreid de planten door het hele kantoor, zet ze op verschillende hoogtes neer of hang ze zelfs aan het plafond. Het is ook leuk om kleine met grote kantoorplanten te combineren. We hebben het nu vooral over groene kantoorplanten gehad, maar bloeiende planten maken het natuurlijk ook heel gezellig. Zet bijvoorbeeld een paar kleurrijke orchideeën neer. 

Kantoorbeplanting in Tilburg

Wil je graag weten wat wij voor jouw kantoor ruimte kunnen betekenen? Neem dan contact op via [email protected]. Stuur hierbij een aantal foto’s van de kantoorruimte mee.

Of kom dan langs bij GroenRijk Tilburg. Ons tuincentrum is goed te bereiken vanuit allerlei plaatsen in Noord-Brabant, zoals Waalwijk en Oisterwijk. Hier kun je al onze kantoorplanten bekijken en onze medewerkers geven je hier graag advies over geschikte kamerplanten voor op jouw kantoor.

Kom langs bij GroenRijk Tilburg

Onze Webshops
Onze Webshops:

BBQ kopen in Tilburg

Tuincentrum Outlet - GroenRijk Tilburg

Overkappingen in Tilburg

Tuinmeubels kopen Tilburg

OverkappingOutlet