Kamerplanten

Een groot assortiment kamerplanten voor in je woonkamer, slaapkamer of op kantoor vind je bij tuincentrum GroenRijk Tilburg. Cactussen, vetplanten, grote kamerplanten, groene kamerplanten en bloeiende kamerplanten zijn allemaal onderdeel van ons uitgebreide assortiment. Combineer de verschillende plantensoorten voor een prachtig interieur en gezonde lucht. Kamerplanten zorgen namelijk niet alleen voor een kamer vol leven, ze werken ook nog eens luchtzuiverend! Een plant in iedere kamer heeft dus allerlei voordelen.

Kamerplanten bestellen?

Kun of wil je niet langskomen in ons tuicentrum? Dan hebben we meerdere bestelopties zodat je thuis toch kunt genieten van mooie, nieuwe kamerplanten. De makkelijkste optie is via onze webshop Tuincentrum Outlet, hier staat een groot gedeelte van onze meest gangbare kamerplanten op. Je bestelt ze eenvoudig inclusief bezorging of met de mogelijkheid tot afhalen!

Een andere mogelijkheid is het bestelformulier op deze pagina. Daar geeft onze kamerplantenspecialist Malu ook uitleg over onze 'winkelwagen acties' en tips over hoe je nog meer kunt bestellen. Bijvoorbeeld telefonisch 013-4550860 of via de mail: [email protected].

Bestel je kamerplant hier
 

Tips voor kamerplanten

Je kunt ontzettend veel verschillende soorten kamerplanten kopen, die allemaal andere wensen hebben. Wij hebben een aantal tips voor het inrichten van je interieur met kamerplanten voor je op een rijtje gezet:

Grote groene kamerplanten willen vaak wat zon en genoeg ruimte om tot hun recht te komen. Plaats grote kamerplanten dus bij voorkeur in je woonkamer of op kantoor en in het bereik van de zon die door het raam komt;

Kamerplanten voor in de badkamer: Ook in de badkamer is het hebben van een kamerplant een hartstikke leuke aanvulling. Badkamers zijn vaak wel kleiner, vochtiger en er komt minder zonlicht in dit deel van het huis. Kies dus voor een plant die hier tegen kan, zoals de Sansevieria of een mooie hangplant om ruimte te besparen;

Een populaire plek voor kamerplanten is bij veel mensen de vensterbank, maar eigenlijk is deze plek helemaal niet zo ideaal voor veel plantensoorten. De lucht is namelijk ontzettend warm en droog achter het glas en boven de verwarming. Kies dus voor planten die goed tegen de droogte kunnen, zoals cactussen en vetplanten. Deze planten zijn ook nog eens ontzettend trendy, omdat ze moderne interieurs een stoere uitstraling geven;

Vooral in de slaapkamer is een zuivere lucht erg belangrijk, kies daarom voor luchtzuiverende kamerplanten in de slaapkamer. Een bekende luchtzuiverende plant is de varen;

Wil jij nou echt iets unieks toevoegen aan je interieur en ben je wel een beetje creatief? Maak dan je eigen mini-ecosysteem! Volg ons makkelijke stappenplan en haal de Urban Jungle trend in huis.

Niet alle planten willen natuurlijk het zelfde, dus kom langs in ons tuincentrum en vraag onze plantenkenners naar de beste plek voor jouw kamerplant!

Kamerplanten Kopen bij Groenrijk Tilburg |  GroenrijkTilburg.nl

Welke kamerplanten kunnen tegen de volle zon?

Er zijn niet veel kamerplanten die het lekker vinden om de hele dag in de volle zon te staan, maar wil jij toch die plek in de zon opvullen? Kies dan voor planten die oorspronkelijk uit warme, droge gebieden komen, zoals vetplanten of cactussen. Ook palm planten en varens kunnen prima groeien in de felle zon. De Areca Palm is een grote kamerplant die goed tegen de warmte en droge lucht kan. Heb je een kleine plek in de zon? Bekijk dan eens kleine cactussen, zoals de bolcactus. Meer kamerplanten die goed tegen de volle zon kunnen vind je bij tuincentrum GroenRijk Tilburg.

Bloeiende kamerplanten

Door grote groene kamerplanten te combineren met bloeiende kamerplanten krijg je een prachtig, levendig interieur. Bloeiende kamerplanten zijn vaak kleinere kamerplanten met bloemen in allerlei vrolijke kleuren, zoals:

De Flamingoplant: Deze kamerplant heeft donkergroene bladeren en subtiele roze bloemen. Deze bloeiende kamerplant is een stijlvolle aanvulling op ieder interieur;

De Hortensia: Deze plant heeft niet alleen mooie bloemen in allerlei verschillende kleuren, de Hortensia is ook nog eens een luchtzuiverende kamerplant. Mooi en gezond dus;

De Paradijsvogelbloem: Waan je als op een tropisch eiland met deze tropische bloem als interieuraccessoire. Hoewel deze bloemsoort niet in het Nederlandse klimaat kan overleven, is hij heel goed geschikt als kamerplant.

Welke potgrond voor kamerplanten?

Naast het grote assortiment kamerplanten, van cactussen tot palmen, yucca's en orchideeën, hebben wij natuurlijk ook diverse soorten potgrond. Zo kun je kiezen uit grond voor orchideeën, cactussen en varens. In de speciale potgrond zitten extra voedingsstoffen die er voor zorgen dat de planten een extra impuls krijgen en optimaal tot bloei komen. Ook voor het bestrijden van ongedierte en schimmel op planten hebben wij zowel biologische als traditionele bestrijdingsmiddelen. Je hoeft geen groene vingers te hebben voor een deze prachtig bloeiende interieuraccessoires!

Wanneer kamerplanten verpotten?

Aangezien planten groeien is het logisch dat je kamerplanten op den duur moet verpotten naar een grotere pot. Wat moet je allemaal weten over het verpotten van kamerplanten?

Kamerplanten kun je het beste in het voorjaar verpotten, zodat ze gedurende de zonnige maanden weer volop ruimte hebben om te groeien;

Verpot snel groeiende kamerplanten ieder voorjaar en langzaam groeiende kamerplanten een keer per 2 à 3 jaar;

Verpot je kamerplant naar een pot die minstens drie centimeter groter is;

Wil je je kamerplant niet verpotten naar een grotere pot? Dan kun je er ook voor kiezen om de plant terug te snoeien, zodat hij weer goed in de pot past. Snoei de wortels van de plant en ook de plant zelf, zodat de wortels weer voldoende ruimte in de aarde hebben en er een goed evenwicht is tussen de plant en zijn wortels.

Vul je huis met de Kamerplanten van GroenRijk Tilburg | GroenrijkTilburg.nl

Kamerplanten kopen in Tilburg

Ben jij nu ook helemaal enthousiast geworden om jouw interieur compleet te maken met de mooiste kamerplanten of zelfs aan de slag te gaan met het schikken van kamerplanten in een mini-ecosysteem? Kom dan langs bij tuincentrum GroenRijk Tilburg in Brabant! Naast kamerplanten hebben we ook een ruim aanbod aan tuinplanten, bloempotten, hebben we een dierenwinkel en nog veel meer. Vanuit verschillende plekken in Brabant, zoals Waalwijk en Oisterwijk, ben je binnen de kortste keren in ons tuincentrum waar je ons volledige aanbod kamerplanten op je gemak kunt bekijken! 

Bezoek een van onze webshops 

Wist je dat je bij ons ook barbecues, overkappingen en tuinmeubels online kunt kopen? In onze webshops vind je een uitgebreid assortiment aan bbq's, overkappingen en tuinmeubelen. Bezoek nu onze webshops en bestel vandaag nog jouw nieuwe barbecue.  

 

                                     

Annabel                  Sandra

Bezoek ons tuincentrum 

Onze Webshops
Onze Webshops:

BBQ kopen in Tilburg

Tuincentrum Outlet  - GroenRijk Tilburg

Overkappingen in Tilburg

Tuinmeubels kopen Tilburg

OverkappingOutlet