Graszoden Tilburg

Wil je graszoden kopen in Tilburg? Graszoden geven jouw tuin weer een nieuwe uitstraling. Een mooie, groene grasmat in uw tuin oogt namelijk fris en maakt je tuin levendig. Anders dan wanneer je gras besluit in te zaaien, heb je met graszoden direct resultaat. Je vermijdt het risico dat vogels of wind jouw gazon verpesten en hebt bovendien minder kans op onkruid dan bij een gezaaid gazon. Daarnaast is het leggen van graszoden helemaal niet moeilijk. Eigenlijk kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Het maakt dan niet uit of de grond vochtig, modderig of zelfs bevroren is.

Verschillende graszoden voor jouw perfecte gazon

Er zijn verschillende soorten graszoden te verkrijgen in ons tuincentrum in Tilburg, nabij Oisterwijk, Goirle en Loon op Zand. Iedere grassoort heeft weer zijn eigen voor- en nadelen. Welke soorten bestaan er zoal?

  • sportgras;
  • speelgras;
  • siergras;
  • schaduwgras.

Speelgras is een uitstekende keuze wanneer je jouw gazon voor meerdere doeleinden gebruikt. Je wilt erop kunnen lopen en zitten, maar wellicht heb je ook kinderen die graag op het gras spelen. Een speelgazon wordt het vaakst gekozen. Dankzij de combinatie van onder andere veldbeemdgras en Engels raaigras is speelgras een sterke grassoort die bijvoorbeeld tegen droogte bestand is. Sportgras is nog sterker en daardoor ideaal voor een potje voetbal of een andere sport.

Graszoden kopen bij GroenRijk Tilburg

Graszoden voor een schaduwgazon

Komt jouw gazon voor het grootste gedeelte in de schaduw te liggen? Dan ligt de keuze voor een schaduwgazon voor de hand. De grassoorten die in deze graszoden verwerkt zitten hebben minder licht nodig. Siergras is echt alleen geschikt wanneer je van plan bent het gazon nauwelijks te belopen. De fijne roodzwenkgrassen en struisgrassen zorgen voor een sierlijke uitstraling. Twijfel je welke graszoden uit Tilburg het meest geschikt zijn voor jouw achtertuin? Kom langs in het tuincentrum nabij Udenhout en Waalwijk voor een adviserend gesprek.

Hoe leg ik mijn graszoden?

Graszoden bestellen in Tilburg is niet moeilijk, maar hoe zit het met het leggen ervan? Zelfs zonder groene vingers tover je binnen de kortste keren een prachtig gazon tevoorschijn. Daarvoor is het eerst belangrijk om te bepalen waar jouw gazon precies moet komen te liggen. Geef de grootte van jouw grasveld aan door paaltjes in de grond te zetten. Bereken vervolgens het aantal graszoden dat je nodig hebt. Vraag gerust advies over de juiste afmetingen en bestel vervolgens jouw graszoden in ons tuincentrum in Tilburg.

  1. Spit en hark de grond, zodat je een egale ondergrond hebt waar je de graszoden op kunt leggen.
  2. Maak de grond voordat je de zoden uitrolt goed nat. Hierna kun je beginnen met het leggen van de grasmatten!
  3. Zorg dat de verschillende zoden netjes op elkaar aansluiten en stamp ze flink aan.
  4. Werk rij voor rij het gazon af en let erop dat de uiteinden van de zoden goed zijn omgeslagen.
  5. Nadat je klaar bent met het leggen van de graszoden, is het zaak om jouw gazon twee weken lang goed te besproeien.

Een gazon aanleggen en onderhouden kan best wat vragen met zich meebrengen. Schiet gerust een van onze medewerkers aan voor tips en advies of maak een afspraak met onze hoveniers.

Hovenier afspraak maken

Bemesten van graszoden

Ook voor het bemesten van de graszoden in de buurt van Oisterwijk, Waalwijk en Goirle kun je bij GroenRijk Tilburg terecht. Zo hebben wij verschillende combinatieverpakkingen te koop die het gazon bemesten en tevens het onkruid verdelgen.

Haal jouw graszoden op bij GroenRijk Tilburg

Heb je nog vragen over een van onze graszoden? Neem dan contact op met ons tuincentrum in Tilburg of kom eens langs. Ons vriendelijke en behulpzame personeel helpt je graag verder.

 

Onze Webshops
Onze Webshops:

BBQ kopen in Tilburg

Tuincentrum Outlet  - GroenRijk Tilburg

Overkappingen in Tilburg

Tuinmeubels kopen Tilburg

OverkappingOutlet