Plantenbakken

Op zoek naar plantenbakken in de omgeving van Tilburg? Bij GroenRijk Tilburg vind je een ruim aanbod potten, bakken en manden,van kunststof plantenbakken tot keramieken potten. Ben je op zoek naar kunststof potten van Elho, een standaard terracotta pot, een sierlijke pot van Capi of plantenbakken met verlichting? GroenRijk Tilburg heeft een uitgebreid assortiment plantenbakken voor in de tuin of op het balkon!

Richt jouw tuin of balkon in met plantenbakken

Bloemen fleuren jouw balkon of tuin ontzettend op. Prachtige tuinplanten vragen om minstens net zulke fraaie plantenbakken, daarom heeft GroenRijk Tilburg een zeer ruim aanbod met plantenbakken voor op jouw balkon of in jouw tuin. Plantenbakken zijn te verkrijgen in allerlei vormen, maten en kleuren: zo is er altijd wel eentje die past bij de stijl van jouw tuin. Denk bijvoorbeeld aan:

Je maakt jouw tuin helemaal af met de plantenbakken van Capi, Noach outdoor en Elho. Ook zijn de plantenbakken van de verschillende merken die wij aanbieden goed met elkaar te combineren.

Planten in plantenbakken verzorgen

Tuinplanten die in een bloempot of plantenbak groeien hebben meer verzorging nodig dan planten die in de vaste grond staan. Wij hebben een aantal tips voor het verzorgen van potplanten voor je op een rij gezet:

  • Geef de planten regelmatig water. Hoeveel water een plant nodig heeft, hangt van de soort plant af;

  • De voedingsstoffen in de aarde van een pot kunnen uitgeput raken, maar daarvoor hebben we volop plantenvoeding om de tekorten aan te vullen. Geef planten in plantenbakken af en toe vloeibare voedingsstoffen of mest;

  • Planten groeien, maar plantenbakken niet. Het kan dus voorkomen dat de plant of de wortels van de plant te groot groeien voor de pot. Als dit gebeurt kan je de plant verpotten naar een grotere plantenbak of je kunt de wortels van de plant snoeien. Let wel, als je de wortels van de plant snoeit, moet je ook de plant zelf snoeien. Op deze manier blijft er een evenwicht tussen wortels en de plant.

Plantenbakken voor in de tuin

In bloempotten en plantenbakken zit veel kwaliteitsverschil. Goedkopere potterie is vaak poreuzer dan de duurdere goed doorgebakken potten en bakken. ‘s Winters kan het dus voorkomen dat de goedkopere potten stuk vriezen. Kortom ga niet altijd gelijk voor de goedkoopste plantenbakken. Bij tuincentrum GroenRijk Tilburg vind je een groot assortiment plantenbakken van goede kwaliteit. Heb je een plant en plantenbak uitgezocht? Dan potten we de plant graag voor je op. Wil je bij het maken van een keuze persoonlijk advies hebben? Vraag gerust één van onze ervaren medewerkers om advies over geschikte plantenbakken.

Onze Webshops
Onze Webshops:

BBQ kopen in Tilburg

Tuincentrum Outlet  - GroenRijk Tilburg

Overkappingen in Tilburg

Tuinmeubels kopen Tilburg

OverkappingOutlet