Tuinplanten

Tuinplanten fleuren de tuin op met hun mooie groene bladeren en gekleurde bloemen. In ons tuincentrum te Tilburg is altijd een zeer uitgebreid assortiment aan tuinplanten te vinden, uiteraard is het aanbod afhankelijk van het seizoen. Kom gerust bij ons langs om wat inspiratie op te doen en tips in te winnen van onze groenspecialist. Bij ons vind je de mooiste planten voor in de tuin. 

Tuinplanten kopen 

Uiteraard is het aanbod tuinplanten afhankelijk van het seizoen, maar wij hebben altijd voldoende keuze. Wij proberen het voor jou als consument zo gemakkelijk mogelijk te maken door de vaste planten onder te verdelen in verschillende segmenten. Zo zijn er schaduwplanten, water- en moerasplanten en planten die graag in de volle zon staan. Op het plantetiket staat vaak de hoogte aangegeven hoewel dat ook afhangt van de grondsoort waarin de plant geplant wordt en de plek die de plant in de tuin krijgt.

Zomerbloeiers 

Zomer kriebels? Fleur dan de de tuin op met mooie planten, snuif de geur op van de bloeiende bloemen of geniet van het blad groen. Hoe langer de tuin in bloei staat hoe beter natuurlijk. Vooral éénjarige zomerbloeiers staan er om bekend dat ze tot laat in het seizoen doorbloeien. Hier hebben wij in de zomer maanden een ruim aanbod van voor je klaar staan. Om lang te genieten is de juiste verzorging natuurlijk een belangrijke factor! Denk vooral aan:

 1. Het verwijderen van uitgebloeide bloemen, zodoende steekt de plant energie in het aanmaken van nieuwe bloemen in plaats van energie in het aanmaken van zaden
 2. Raakt een plant uitgebloeid snoei de plant dan terug in veel gevallen volgt er dan een tweede bloei
 3. Geef de planten voeding en voldoende water. Voeding kan zijn in de vorm van een voedingstablet in de pot of bak of door perkplantenmest door het water te mengen
 4. Als de zomerbloeiers in een pot staan dan is het belangrijk om een pot met een gaat te nemen zodoende kan het overtollige water gemakkelijk wegstromen

Vaste tuinplanten 

Naast de zomerbloeiers zijn er ook een aantal vaste tuinplanten en struiken in de zomer periode erg populair. Bij GroenRijk Tilburg zal je versteld staan door ons aanbod aan vaste tuinplanten. Een kleine greep uit ons assortiment:

 • Lavendel - Lavendula
  Deze plant komt jaarlijks terug, bijen zijn er gek op, wellicht ken je de lavendel honing wel? Deze zomerse plant houdt wel degelijk van een plekje in de volle zon, droogte is ze wel gewend geen wonder gezien de herkomst van deze plant rond de middellandse zee.
   
 • Hortensia - Hydrangea
  Eigenlijk kent iedereen de hortensia wel, deze vrolijke bloeier is verkrijgbaar in verschillende kleuren zoals roze, blauw, paars en wit! De kleur is afhankelijk van de zuurgraad en het ijzergehalte van de grond. Een blauwe hortensia kan ik de tuin toch roze kleuren. Plant de hortensia in de grond van de tuin of in een grote bloempot. Deze plant heeft altijd dorst, geef voldoende water om lang te kunnen blijven genieten van deze mooie plant. Met de juiste verzorging komt de Hortensia ieder jaar in volle glorie terug!
  Vaste planten en struiken in de zomer | GroenRijk Tilburg
 • Japanse Hulst - Ilex 
  De Buxus is lange tijd erg populair geweest maar gezien het toeslaan van de Buxusmot begint de populariteit terug te lopen. Deze insecten kunnen behoorlijk wat schade aanrichten en bestrijden is misschien niet altijd de wens. Het kan al te laat zijn als de buxusmot al te veel heeft huisgehouden. Om die reden bieden wij een alternatief, de Ilex, deze planten hebben veel overeenkomsten beide zijn ze wintergroen. Alleen slaat de Buxusmot de Ilex over, en dat is mooi meegenomen. De Ilex is tevens zeer geschikt om te snoeien in vormen denk aan een blok of bol dat kan zonder problemen. Deze hulst bloeit met witte of groene bloemen en vervolgens komen er bessen aan de Ilex in de kleuren geel, zwart, oranje of rood. 
 • Dahlia
  Dit zijn sterke en rijke bloeiers, de bloeitijd is afhankelijk van de planttijd. Om die reden zijn ze ook in de nazomer nog in de Nederlandse tuinen te vinden. Deze plant geeft grote bloemen in diverse kleuren: wit, groen, geel, oranje, rood, paars en roze. De standplaats voor deze plant is half zon halfschaduw.
 • Citroengeraniums
  Deze plant wordt gekocht vanwege het blad, de bloemen bloeien niet uitbundig. Aan deze plant komen slechts kleine lichtpaarse bloemetjes. Een voordeel is dat deze plant een heerlijke citronellageur verspreid. Geef deze plant een plek in de tuin met half zon en halfschaduw.
 • Campanula
  Dit is een laag groeiende plant met klokvormige bloemetjes. Zeer gemakkelijk te verzorgen plant die het liefst een half schaduwrijke plaats krijgt in de tuin. Deze tuinplant doet het goed als beplanting in plantenbakken en is verkrijgbaar in het wit en paars. De campanula is winterhard en keert jaarlijks terug bij de juiste verzorging.
  Aster
 • Deze gezellige tuinplant bloeit door als de meeste tuinplanten stoppen. Tot laat in het najaar gezelschap! Aan deze tuinplant komen schitterende stervormige bloemen. Vandaar ook de naam aster wat in het Grieks ster betekend. Deze plant is in verschillende kleur nuances verkrijgbaar: Lila, wit, rood, paars en knalroze met een geel hartje. De bloemen trekken bijen en vlinders aan in de tuin, vooral omdat de bloemen nog lang doorbloeien.

Campanula en Aster planten kopen bij GroenRijk Tilburg

In het najaar en in de winter zijn er ook nog volop planten om de tuin mee in te richten, enkele opties zijn de kerstroos, en de winterheide. In het voorjaar is het aanbod weer anders, als je van planten houdt dan kun je elk seizoen weer van ander mooi groen en bloem genieten.

Tuinplanten in het najaar

Wil je weten welke tuinplanten op in het najaar actueel zijn? In het najaar worden er volop bomen, heesters en coniferen verkocht. Voordat de vorst komt heb je nog de tijd om bloembollen te planten, zodat je van het voorjaar kunt genieten van de mooiste kleuren in jouw tuin! Wil je inspiratie opdoen voor deze periode, bekijk onderstaande tuinplanten eens:

 1. Calluna (struikheide plantjes)
 2. Siergrassen
 3. Bergthee
 4. Viola (winterviolen)
 5. Kerstroos (Helleborus)
 6. Skimmia
 7. Hedera

Skimmia
De Skimmia bloeit elk seizoen! Het hele jaar laat deze struik zich van een andere kant zien: eind augustus verschijnen de eerste knoppen en in het vroege voorjaar de bloemen met een heerlijk parfum. Het leerachtige blad van deze tuinplant is het hele jaar prachtig groen. Geef de struik in september een plekje in de tuin en geniet alle vier de seizoenen van de Skimmia.

Tuinplanten in het najaar bij GroenRijk Tilburg

GroenRijk Opppotservice

Heb je geen groene vingers? En heb je tuinplanten gekocht en wil je deze graag planten in jouw plantenbak? GroenRijk Tilburg helpt je graag verder met onze oppotservice! Hou op deze manier je handen schoon en laat ons het 'vuile' werk voor je opknappen. Zo kan je thuis direct genieten van je gevulde plantenbak of bloempot! 

Eénjarige tuinplanten zijn goed te combineren met vaste planten. Kuipplanten ook wel zomerbloeiers zoals tibouchina, hibiscus, fuchsia, abutilon en lantana zijn niet winterhard en moeten in het najaar naar binnen. Een vorstvrije ruimte is dan vaak al voldoende. Kom je er niet uit of wil je meer weten, onze groenspecialisten staan voor je klaar.

Ben je geïnteresseerd in meer inspiratie voor je tuin én tuinonderhoud kijk dan ook eens op: Bestevoormijntuin.nl. De site vol met tips, inspiratie en nog veel meer over het onderhoud van je tuin.

Benieuwd naar de andere mogelijkheden in ons tuincentrum? Wist je bijvoorbeeld dat wij een dierenwinkel hebben en ook barbecues verkopen? Hopelijk tot snel in ons moderne en complete tuincentrum in Tilburg-Oost.

         

Gilbert, Barbara of Nick staan je op deze afdeling graag te woord.

Plan je route naar ons tuincentrum
 

GroenRijk Tilburg
Stokhasseltlaan 39
5049 TB Tilburg
Telefoonnummer: 013 455 0860

Onze Webshops
Onze Webshops:

BBQ kopen in Tilburg

Tuincentrum Outlet - GroenRijk Tilburg

Overkappingen in Tilburg

Tuinmeubels kopen Tilburg

OverkappingOutlet