Tuinplanten

Tuinplanten fleuren de tuin op met hun mooie groene blad en gekleurde bloemen. In ons tuincentrum te Tilburg is altijd een zeer uitgebreid assortiment aan tuinplanten te vinden. Kom gerust bij ons langs om wat inspiratie op te doen en tips in te winnen van onze groen groenspecialist.

Tuinplanten van het seizoen

In het voorjaar: maart, april, mei hebben wij bij ons in het tuincentrum weer volop: Violen, Primula acaulis, Skimmia, Helleborus (Kerstroos) en Erica winterheide! Zo staat uw tuin er in het vroege voorjaar prachtig in bloei! 

 • Violen
  Violen geven de tuin in het voorjaar en in de wintertijd kleur. Leuk voor de vulling van de plantenbakken op het balkon of terras. Violen zijn ook zeer geliefd in de Nederlandse tuinen door hun variatie aan kleur en gemakkelijke verzorging. Als u de dode blaadjes en bloemetjes regelmatig weghaalt en wat water geeft als de grond te droog wordt, dan heeft u extra lang plezier van deze vrolijke tuinplanten. Ze laten zich ook niet kennen door een beetje vorst en groeien naderhand gewoon weer verder. Naast het deit dat de plantjes erg sterk zijn is een bijkomend voordeel dat de plantjes niet duur zijn. Geniet extra van viooltjes in de tuin door ze in het zicht te zetten wanneer u van binnen naar buiten kijkt.

  Violen bloeiende tuinplanten

 • Primula Vulgaris
  In het voorjaar is de Primula volop verkrijgbaar in diverse kleuren en zelfs in kleuren combinaties! Oorspronkelijk komt deze tuinplant uit Zui-Frankrijk, Portugal en Spanje. Deze relatieve kleine plant is uitermate geschikt als bodembedekker maar kan ook in huis kleur aanbrengen. Deze tuinplant wordt ook wel de 'Sleutelbloem' genoemd en groeit het beste in een voedzame, licht vochtige grond. Halfschaduw is een geschikte plek en hij mag in het voorjaar flink teruggeknipt worden. De Primula Vulgaris is winterhard!

  Primula tuinplant tuincentrum GroenRijk Tilburg
 • Skimmia
  De Skimmia bloeit elk seizoen! Het hele jaar laat deze struik zich van een andere kant zien: eind augustus verschijnen de eerste knoppen en in het vroege voorjaar de bloemen met een heerlijk parfum. Het leerachtige blad van deze tuinplant is het hele jaar prachtig groen. Geef de struik in september een plekje in de tuin en geniet van vier seizoenen van de Skimmia.
  Skimmia tuinplant 4 seizoenen
 • Kerstroos
  Als de meeste tuinplanten in een diepe winterslaap zijn, zorgt de kerstroos met haar diepgroene blad en kleurrijke bloemen voor een prachtige wintertuin. Paars, wit, roze, zachtgeel, zwart of gespikkeld. De musthave tuinplant van de winter! Bij veel soorten zou vorst het einde betekenen van de bloei, maar bij de Kerstroos niet. Deze tuinplant kan als het kouder wordt het vocht uit de bloemen halen en dit terug sturen naar de bladeren of wortels. Hiermee wordt voorkomen dat de bloemen kapot vriezen. De bloemen hangen dan wel wat slap laat de plant dan met rust. Wanneer de temperatuur weer boven het vriespunt uitkomt brengt de plant het vocht weer terug in de bloemen. Deze tuinplant krijgt graag een plekje op half-schaduw.

  Helleborus tuinplant in de winter
 • Winterheide
  Wie wel eens op de heide komt, herkent vast het eindeloze tapijt van bodembedekkende bloeiende planten in roze, lila en wit. Dat is Winterheide. Deze makkelijke plant geeft in koude maanden ook veel kleur aan de tuin of in plantenbakken op het balkon. Zodra de plant is uitgebloeid blijft deze plant een groene aanwinst in de tuin. De bloei periode is tussen december en april. De Winterheide houdt van een vochtige grond. De plant kan zowel in de volle zon als in half schaduw goed gedijen.

  Winterheide tuinplant GroenRijk Tilburg

Het aanbod tuinplanten in ons tuincentrum

Uiteraard is het aanbod tuinplanten afhankelijk van het seizoen, maar wij hebben altijd voldoende keuze. Wij proberen het voor u als consument zo gemakkelijk mogelijk te maken door de vaste planten onder te verdelen in verschillende segmenten. Zo zijn er schaduwplanten, water- en moerasplanten en planten die graag in de volle zon staan. Op het plantetiket staat vaak de hoogte aangegeven hoewel dat ook afhangt van de grondsoort waarin de plant geplant wordt en de plek die de plant in de tuin krijgt.

Eénjarige tuinplanten zijn goed te combineren met vaste planten. Kuipplanten ook wel zomerbloeiers zoals tibouchina, hibiscus, fuchsia, abutilon en lantana zijn niet winterhard en moeten in het najaar naar binnen. Een vorstvrije ruimte is dan vaak al voldoende. Komt u er niet uit of wilt u meer weten, onze groenspecialisten staan voor u klaar.

                    

Gilbert, Nick, Jeroen of Barbara staan u op deze afdeling graag te woord

Plan uw route naar ons tuincentrum

 

GroenRijk Tilburg
Stokhasseltlaan 39
5049 TB Tilburg
Telefoonnummer: 013 455 0860

Webshops
Onze webshops:

BBQ kopen in Tilburg

Overkappingen in Tilburg

Tuinmeubels kopen Tilburg