Perkgoed: Eénjarigen, kuipplanten en kruiden

Mooi perkgoed fleurt jouw tuin ‘s zomers volledig op. Perkplanten zijn ware sierplanten en als je ze op de juiste manier verzorgt kun je er lang profijt hebben. Wij leggen je daarom uit wat perkplanten zijn en wanneer je ze het beste kunt kopen en planten. Ook hebben wij een aantal tips voor je waarmee jouw perkplanten mooi tot bloei komen. Wil je meer informatie over de perkplanten in ons assortiment of welke potgrond het beste is voor deze planten? Bekijk dan onze perkplanten in ons tuincentrum in Tilburg.

Wat is perkgoed?

Perkplanten worden ook wel eenjarige planten of kuipplanten genoemd. Deze vaak vrolijke planten bloeien een zomer lang mooi in een balkonbak of gewoon in de tuin. De meeste kuipplanten genoemd, komen uit de zuidelijke landen rond de Middellandse Zee, zoals de Oleander, Abutilon, Lantana en Fuchsia. Als je jouw perkplanten op het juiste moment plant en goed verzorgt kun je er tot ver in de herfst plezier van hebben.

Wanneer kun je het beste perkgoed kopen?

Een aantal kruiden overleven onze zachte winters zoals bieslook en munt, het andere perkgoed overleeft (nacht)vorst echter niet. Het is dan ook het verstandigst om jouw perkplanten buiten te planten na 15 mei, wanneer het niet meer gebruikelijk is dat de temperaturen onder het vriespunt komen. De prachtig gekleurde planten zijn vaak al eerder te koop in de winkel. Zet de planten dan nog even een tijdje binnen zodat je zo lang mogelijk kunt genieten van deze sierplanten.

Tips voor het planten van perkgoed

Perkgoed buiten zetten is dus verstandig wanneer er geen wintertemperaturen meer zijn. Wij hebben een aantal tips voor het planten van perkgoed voor je op een rijtje gezet:

  • Zet ze in een bak, zorg dan wel dat ze voldoende voeding krijgen. Dit kan bijvoorbeeld met potgrond met extra voedingsstoffen, zodat jouw perkgoed echt mooi tot bloei komt;
  • Geef jouw perkplant een warm plekje op het terras of zet het in de tuin, maar haal de plant in het najaar naar binnen. Een koele, onverwarmde ruimte is dan al voldoende;
  • Geef eenjarige planten heel weinig water totdat ze in het voorjaar weer uitlopen, dan kun je de plant verpotten en terugsnoeien indien nodig.

Perkplanten kopen bij GroenRijk Tilburg

Voor veel verschillende perkplanten kun je bij GroenRijk in Tilburg terecht. Zacht blauw, vrolijk geel of mooi rood? Perkgoed vind je bij ons in verschillende kleuren en planten. Onze medewerkers helpen je graag met het kiezen van de juiste perkplanten, potten en grondsoort. Kom dus vooral langs in tuincentrum GroenRijk Tilburg om ons ruime aanbod aan perkplanten te bekijken en kies de juiste planten voor jouw balkon of achtertuin!

Bezoek ons tuincentrum

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten

Onze Webshops
Onze Webshops:

BBQ kopen in Tilburg

Tuincentrum Outlet  - GroenRijk Tilburg

Overkappingen in Tilburg

Tuinmeubels kopen Tilburg

OverkappingOutlet