Perkgoed: Eénjarigen, kuipplanten en kruiden

Mooi perkgoed fleurt uw tuin ‘s zomers volledig op. Perkplanten zijn ware sierplanten en als u ze op de juiste manier verzorgt kunt u er lang profijt hebben. Wij leggen u daarom uit wat perkplanten zijn en wanneer u ze het beste kunt kopen en planten. Ook hebben wij een aantal tips voor u waarmee uw perkplanten mooi tot bloei komen. Wilt u meer informatie over de perkplanten in ons assortiment of welke potgrond het beste is voor deze planten? Bekijk dan onze perkplanten in ons tuincentrum in Tilburg.

Wat is perkgoed?

Perkplanten worden ook wel eenjarige planten of kuipplanten genoemd. Deze vaak vrolijke planten bloeien een zomer lang mooi in een balkonbak of gewoon in de tuin. De meeste kuipplanten genoemd, komen uit de zuidelijke landen rond de Middellandse Zee, zoals de Oleander, Abutilon, Lantana en Fuchsia. Als u uw perkplanten op het juiste moment plant en goed verzorgt kunt u er tot ver in de herfst plezier van hebben.

Wanneer kunt u het beste perkgoed kopen?

Een aantal kruiden overleven onze zachte winters zoals bieslook en munt, het andere perkgoed overleeft (nacht)vorst echter niet. Het is dan ook het verstandigst om uw perkplanten buiten te planten na 15 mei, wanneer het niet meer gebruikelijk is dat de temperaturen onder het vriespunt komen. De prachtig gekleurde planten zijn vaak al eerder te koop in de winkel. Zet de planten dan nog even een tijdje binnen zodat u zo lang mogelijk kunt genieten van deze sierplanten.

Tips voor het planten van perkgoed

Perkgoed buiten zetten is dus verstandig wanneer er geen wintertemperaturen meer zijn. Wij hebben een aantal tips voor het planten van perkgoed voor u op een rijtje gezet:

  • Zet u ze in een bak, zorg dan wel dat ze voldoende voeding krijgen. Dit kan bijvoorbeeld met potgrond met extra voedingsstoffen, zodat uw perkgoed echt mooi tot bloei komt;
  • Geef uw perkplant een warm plekje op het terras of zet het in de tuin, maar haal de plant in het najaar naar binnen. Een koele, onverwarmde ruimte is dan al voldoende;
  • Geef eenjarige planten heel weinig water totdat ze in het voorjaar weer uitlopen, dan kunt u de plant verpotten en terugsnoeien indien nodig.

Perkplanten kopen bij GroenRijk Tilburg

Voor veel verschillende perkplanten kunt u dus bij GroenRijk in Tilburg terecht. Zacht blauw, vrolijk geel of mooi rood? Perkgoed vindt u bij ons in verschillende kleuren en planten. Onze medewerkers helpen u graag met het kiezen van de juiste perkplanten, potten en grondsoort. Kom dus vooral langs in tuincentrum GroenRijk Tilburg om ons ruime aanbod aan perkplanten te bekijken en kies de juiste planten voor uw balkon of achtertuin!

Bezoek ons tuincentrum

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten

Webshops
Onze webshops:

BBQ kopen in Tilburg

Overkappingen in Tilburg

Tuinmeubels kopen Tilburg