Lavendel

Lavendel kopen in de buurt van Tilburg? Dan moet je zeker even langskomen bij GroenRijk, want wij hebben prachtige lavendelplanten voor je klaarstaan. Een heerlijk geurende tuin, wie wil dat nou niet? Je kunt de lavendel ook plukken en bijvoorbeeld in je kledingkast leggen of op tafel zetten. Wij delen onze jarenlange ervaring op het gebied van tuinplanten graag met je en vertellen je dan ook alles wat je moet weten over de lavendel!

Soorten lavendel

Lavendel is een vaste plant, wat betekent dat deze ieder jaar weer terugkomt. Als je één keer een lavendelplant in de tuin plant, geniet je dus nog jaren iedere zomer van een heerlijk geurende tuin. De lavendel is heesterachtig en kan wel 2 meter hoog worden, maar blijft over het algemeen klein. Er bestaan verschillende lavendelsoorten, zoals:

  • Lavendel augustifolia. Dit is de meest voorkomende lavendel in de Nederlandse tuinen. Het is een kleine heesterachtige plant. Als we deze lavendelsoort niet ieder jaar terug zouden snoeien, zou deze zeker 2 meter hoog worden! Van juli t/m september bloeien er blauw-paarse bloemetjes op de stengels en witte bloemen op de aren.
  • Lavendel stoechas. Deze lavendelsoort wordt ook wel kuif- of vlinderlavendel genoemd. Deze soort bloeit iets vroeger in het jaar en heeft dikke aren met een roze en blauw-paarse kuif. Een leuke plant voor als je eens iets anders wilt!
  • Lavendula intermedia. Deze soort is wat groter en grover dan augustifolia. Hij is verkrijgbaar in paars en wit.

Bekijk het assortiment lavendel dat wij aanbieden in ons tuincentrum in Tilburg.

Verzorgingstips voor de lavendel

Als je lavendel op de juiste manier verzorgt, bloeit deze de hele zomer en trekt ook allerlei vlinders en bijen naar jouw tuin. Het belangrijkste aan de verzorging van de lavendel is om de plant regelmatig te snoeien. Snoei de plant zo snel mogelijk na de bloei en ook nog een keer in het voorjaar, wanneer de plant net begint te groeien. Dan heb je de mooiste bloei. Lavendel staat graag in de volle zon en het is een van de weinige planten die niet vies is van droogte. Zorg er dus altijd voor dat de grond niet te vochtig is. Om deze reden is de lavendel ook ideaal als potplant.

Lavendel kopen?

Ben je ook zo verliefd op de lavendel? Dat is niet zo gek! De heerlijke geur, geringe verzorging en aantrekkingskracht bij insecten maakt de lavendel de ideale tuinplant. Bij GroenRijk in Tilburg koop je heel veel verschillende tuinplanten, waaronder de lavendel. Kom snel bij ons langs om een mooie lavendel uit te zoeken!

Onze Webshops
Onze Webshops:

BBQ kopen in Tilburg

Tuincentrum Outlet  - GroenRijk Tilburg

Overkappingen in Tilburg

Tuinmeubels kopen Tilburg

OverkappingOutlet