Olijfboom

Een olijfboom koop je bij GroenRijk Tilburg. Wij hebben namelijk een breed assortiment tuinplanten en bomen, waaronder diverse soorten olijfbomen. Ben je op zoek naar een olijfboom voor in een pot of de volle grond? Wij verkopen beide! Kom snel eens langs in ons tuincentrum en laat je adviseren over de juiste boom voor jouw tuin.

Olijfboom kopen 

Je zult misschien denken: een olijfboom, die overleeft ons klimaat toch nooit? Maar de bomen kunnen prima overleven in Nederland. De olijfboom is zelfs goed winterhard en groenblijvend. GroenRijk importeert zijn olijfbomen vanuit de Pyreneeën, waar onze Spaanse leverancier zit. Ons aanbod bestaat uit olijfbomen van 80 jaar oud tot 4 jaar jong. De groengrijze bladeren van de olijfboom hebben veel sierwaarde. Je zet een olijfboom dan ook voor de sierwaarde in de tuin en niet per se voor de olijven zelf. Omdat de boom oorspronkelijk gewend is aan het warme, mediterrane zuiden is het erg lastig om goede kwaliteit olijven te laten groeien, maar u kunt altijd de uitdaging uitgaan! De boom zal om deze reden ook minder snel groeien dan wanneer deze in bijvoorbeeld Spanje staat. Voor de beste groeiprestatie is vruchtbare grond erg belangrijk. Wanneer jouw tuin omheint is met schuttingen of een muur zal de boom het ook wat beter doen.

Olijfboom Kopen Bij GroenRijk Tilburg

Wanneer olijfboom snoeien?

Misschien heb je weinig ervaring met de verzorging van een olijfboom. Want wanneer moet je nu een olijfboom snoeien? Geen probleem! Wij hebben enkele tips op een rijtje gezet:

  • Geef de olijfboom vooral in de zomer veel water. Twee á drie keer per week is zeker nodig. Natuurlijk telt elke regenbui ook als één keer water geven. Misschien kies je wel voor een olijfboom voor ín jouw huis. Geef deze dan ook ongeveer twee keer per week water, maar houd de bodem niet te nat. De wortels zullen dan namelijk gaan rotten.
  • Omdat de olijfboom zo langzaam groeit in ons klimaat hoef je deze niet te snoeien. Behalve als je ontevreden bent over de vorm natuurlijk. Houd er altijd rekening mee dat de takken langzaam terugkomen.
  • De olijfboom helpt je een handje door zelf duidelijk te maken wanneer je te veel of te weinig water geeft. Als de boom te veel water krijgt, gaan de bladeren krullen of vallen ze af. Als de bladeren geel zijn en afvallen krijgt de boom juist te weinig water.
  • Als je de olijfboom binnen neerzet, laat deze soms een shock-reactie zien door al zijn bladeren te laten vallen. Laat de boom dan even wennen en geef genoeg water. Na een aantal weken zijn er dan weer nieuwe bladeren te zien.
  • De olijfboom heeft soms last van spin en luis. Een natuurlijk bestrijdingsmiddel lost dit voor je op!

Vraag in ons tuincentrum even welke olijfbomen geschikt zijn voor binnen. Onze deskundige medewerkers beantwoorden graag al jouw vragen.

Olijfbomen te koop bij GroenRijk Tilburg

Ruim plantenassortiment met olijfbomen bij GroenRijk Tilburg

Bij GroenRijk Tilburg vind je een heel ruim plantenassortiment met vaste planten, zoals de taxus, en eenjarige planten. Wij helpen je graag bij het vinden van de juiste combinatie planten voor jouw tuin. Samen maken we er iets moois van! Misschien hoort hier wel een prachtige olijfboom bij. Kom snel eens bij ons langs om onze verschillende bomen te bekijken. Bezoek ons ook tijdens koopzondag!

Kom langs! 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Bomen, heesters en coniferen

Onze Webshops
Onze Webshops:

BBQ kopen in Tilburg

Tuincentrum Outlet  - GroenRijk Tilburg

Overkappingen in Tilburg

Tuinmeubels kopen Tilburg

OverkappingOutlet