Olijfboom

Een olijfboom koopt u bij GroenRijk Tilburg. Wij hebben namelijk een breed assortiment tuinplanten en bomen, waaronder diverse soorten olijfbomen. Bent u op zoek naar een olijfboom voor in een pot of de volle grond? Wij verkopen beiden! Kom snel eens langs in ons tuincentrum en laat u adviseren over de juiste boom voor uw tuin.

Olijfboom kopen in Tilburg

U zult misschien denken: een olijfboom, die overleeft ons klimaat toch nooit? Maar de bomen kunnen prima overleven in Nederland. De olijfboom is zelfs goed winterhard en groenblijvend. GroenRijk importeert zijn olijfbomen vanuit de Pyreneeën, waar onze Spaanse leverancier zit. Ons aanbod bestaat uit olijfbomen van 80 jaar oud tot 4 jaar jong. De groengrijze bladeren van de olijfboom hebben veel sierwaarde. U zet een olijfboom dan ook voor de sierwaarde in de tuin en niet per se voor de olijven zelf. Omdat de boom oorspronkelijk gewend is aan het warme, mediterrane zuiden is het erg lastig om goede kwaliteit olijven te laten groeien, maar u kunt altijd de uitdaging uitgaan! De boom zal om deze reden ook minder snel groeien dan wanneer deze in bijvoorbeeld Spanje staat. Voor de beste groeiprestatie is vruchtbare grond erg belangrijk. Wanneer uw tuin omheint is met schuttingen of een muur zal de boom het ook wat beter doen.

Prachtige olijfboom

Verzorgingstips voor de olijfboom

Misschien heeft u weinig ervaring met de verzorging van een olijfboom. Geen probleem! Wij hebben enkele tips op een rijtje gezet:

  • Geef de olijfboom vooral in de zomer veel water. Twee á drie keer per week is zeker nodig. Natuurlijk telt elke regenbui ook als één keer watergeven. Misschien kiest u wel voor een olijfboom voor ín uw huis. Geef deze dan ook ongeveer twee keer per week water, maar houd de bodem niet te nat. De wortels zullen dan namelijk gaan rotten.
  • Omdat de olijfboom zo langzaam groeit in ons klimaat hoeft u deze niet te snoeien. Behalve als u ontevreden bent over de vorm natuurlijk. Houd er altijd rekening mee dat de takken langzaam terugkomen.
  • De olijfboom helpt u een handje door zelf duidelijk te maken wanneer u te veel of te weinig water geeft. Als de boom te veel water krijgt, gaan de bladeren krullen of vallen ze af. Als de bladeren geel zijn en afvallen krijgt de boom juist te weinig water.
  • Als u de olijfboom binnen neerzet, laat deze soms een shock-reactie zien door al zijn bladeren te laten vallen. Laat de boom dan even wennen en geef genoeg water. Na een aantal weken zijn er dan weer nieuwe bladeren te zien.
  • De olijfboom heeft soms last van spin en luis. Een natuurlijk bestrijdingsmiddel lost dit voor u op!

Vraag in ons tuincentrum even welke olijfbomen geschikt zijn voor binnen. Onze deskundige medewerkers beantwoorden graag al uw vragen.

Olijven aan een olijfboom

Ruim plantenassortiment met olijfbomen bij GroenRijk Tilburg

Bij GroenRijk Tilburg vindt u een heel ruim plantenassortiment met vaste planten, zoals de taxus, en eenjarige planten. Wij helpen u graag bij het vinden van de juiste combinatie planten voor uw tuin. Samen maken we er iets moois van! Misschien hoort hier wel een prachtige olijfboom bij. Kom snel eens bij ons langs om onze verschillende bomen te bekijken. Bezoek ons ook tijdens koopzondag!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Bomen, heesters en coniferen

Webshops
Onze webshops:

BBQ kopen in Tilburg

Overkappingen in Tilburg

Tuinmeubels kopen Tilburg