Hibiscus

Een bloeiende hibiscus in de tuin is puur genieten. De exotische bloemen laten zich vanaf juli zien en geven tot het najaar een zomers gevoel. Deze prachtige heester vraagt haast geen verzorging, zo kun je optimaal relaxen in jouw tuin.

de Hibiscus

De tuinhibiscus (Hibiscus syriacus) wordt ook wel altheastruik genoemd. De heester met frisgroen en glanzend blad bloeit vanaf juli tot in het najaar. De klokvormige bloemen hebben of enkele of dubbele bloemblaadjes en zijn vaak groot en indrukwekkend. Hoe meer zon hoe meer bloemen de struik zal krijgen. De bloemen bloeien kort, maar er zitten gelukkig veel knoppen aan deze struik zodoende zijn er tijdens de bloeiperiode altijd genoeg bloemen. Het kleurenpalet van de Hibiscus varieert van violetblauw, geel tot rood en van lichtpaars tot spierwit. Bewonder de bloemen eens van dichtbij, ontdek dan de meeldraden en het opvallende bloemenhart.

Hibiscus in de tuin

Een plekje vinden in de tuin voor Hibiscus is niet moeilijk: een plaats in de zon of halfschaduw is prima. Deze rijkbloeiende heester stelt nauwelijks eisen en zal het daarom in elke tuin op haar plek zijn. Haal eens een paar tegels uit de voortuin en plant er een Hibiscus struik. In een zonnige border is de tuinplant prima te combineren met vaste tuinplanten zoals: de rode zonnehoed, duizendblad, pluimhortensia en de vlinderstruik. Heb je een kleine tuin? Kies dan voor een Hibiscus op stam. Aan de voet van de stam is dan genoeg ruimte voor andere, lagere planten.

Hibiscus Kopen Bij GroenRijk Tilburg

Wanneer moet je de Hibiscus snoeien?

De hibiscus vraagt nauwelijks verzorging en je hoeft geen groene vingers te hebben om te kunnen genieten van deze prachtige heester. Geef de struik tijdens droge periodes regelmatig water net als de rest van de tuinplanten. Als de Hibiscus het naar z’n zin heeft kan hij tot wel 3 meter hoog worden. Om de heester wat compacter te houden kun je de Hibiscus terugsnoeien in het voorjaar. Na het snoeien groeien de bloemen weer en kan je hetzelfde jaar nog genieten van een mooie en bloeiende Hibiscus. Je hoeft de Hibiscus niet te snoeien. Als je de heester tussen andere struiken hebt staan, is het ook mooi om deze te laten groeien in zijn 'natuurlijke' vorm. De Hibiscus is prima bestand tegen de Nederlandse winters, zodoende kun je jaar in jaar uit blijven genieten van jouw Hibiscus.

Hibiscus kopen

Wij hebben verschillende Hibiscus struiken in ons assortiment, gezien het feit dat planten seizoensgebonden zijn hangt het uiteraard van het seizoen af of ze te verkrijgen zijn. Over het algemeen is de Hibiscus te verkrijgen in juli, augustus en september. Wil je de planten komen bekijken en een advies van onze groenspecialisten? Kom gerust langs in ons tuincentrum te Tilburg!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Bomen, heesters en coniferen

Onze Webshops
Onze Webshops:

BBQ kopen in Tilburg

Tuincentrum Outlet  - GroenRijk Tilburg

Overkappingen in Tilburg

Tuinmeubels kopen Tilburg

OverkappingOutlet