Honden

In ons tuincentrum vind je alles voor jouw hond: van hondenmanden, benches en riemen tot voeding, kluiven en leuke hondenspeeltjes. Je trouwe viervoeter verdient natuurlijk het beste van het beste. Op dierendag verwen je, je hond een beetje extra met een nieuw speeltje of een speciale kluif, maar ook op andere dagen laat je jouw hond graag zien hoe blij je met hem bent. Dit doet je ten eerste door hem voldoende aandacht te geven en regelmatig uit te laten. Maar ook met het juiste hondenvoer zorgt u ervoor dat uw hond gezond en gelukkig blijft. Wij geven je graag advies over welk voer het beste is voor uw hond.

Hoe kies ik het juiste hondenvoer?

Net als bij mensen is ook elke hond anders. Dat betekent dat iedere hond andere behoeften heeft. Het beste voer is onder andere afhankelijk van de bouw van de hond. In onze dierenwinkel in Tilburg vind je drie soorten hondenvoer:

  • droogvoer;
  • blikvoer;
  • diepvriesvoer.

Met droogvoer worden hondenbrokken bedoeld. Vaak bestaan brokken voor het grootste gedeelte uit granen, zoals gerst, tarwe of mais. Sommige honden hebben een glutenallergie. Gelukkig bestaan er voor deze honden ook brokken die niet uit tarwe, maar uit rijst bestaan. Naast granen, zit er dierlijk eiwit in de hondenbrok. Denk bijvoorbeeld aan kip, rund of zalm. Blikvoer staat ook wel bekend onder de naam ‘natvoer’. Het bevat meestal vlees, groenten en/of granen. Het voordeel van blikvoer is dat het lang houdbaar is. Omdat er veel water in blikvoer zit, moet jouw hond er wel veel van eten om alle voedingsstoffen binnen te krijgen. Diepvriesvoer bestaat, net als blikvoer, uit vlees en soms ook uit granen en groenten. Honden vinden dit voer vaak erg lekker en de kwaliteit ligt hoog. Let er wel op dat ontdooid vlees maar twee dagen kan worden bewaard.

Hondenmanden: het juiste formaat voor jouw hond

Hondenmanden zijn er in zoveel verschillende soorten en maten dat het lastig is om te bepalen welke de beste is voor jouw hond. Naast rieten manden, bestaan er ook manden van kunststof, pluche en bont. Waar let je op tijdens het kopen? Kijk allereerst naar de grootte van de mand in verhouding tot jouw hond. Een hond van 10 kilo heeft een mand van minstens 50 centimeter nodig. Let daarnaast op de slaaphouding van jouw hond. Houd jouw hond ervan om in een knus holletje te liggen? Ga dan voor een ronde mand met een zachte rand waar hij lekker tegenaan kan liggen. Een hond met korte poten heeft een mand nodig met een niet al te hoge rand. Als je een mand koopt voor een puppy, is het verstandig dat je een niet al te dure mand kiest. Jouw hond gaat immers nog groeien en kan zo de mand ‘ontgroeien’. Heb je uitgebreider advies nodig over de mand die of het voer dat bij jouw hond past? Neem contact met ons op of bezoek ons tuincentrum in Tilburg om het gehele assortiment te bekijken.

Hondenwasstraat

Je kunt je hond al wassen vanaf € 3,- er zitten verschillende programma's in onze dogwash. Zo kun je kiezen uit:

  • Gewone hondenshampoo of shampoo tegen vlooien & teken
  • Wel of geen conditioner
  • Föhnen lage stand of hoge stand (voor kleine honden de lage stand en voor grote honden de hoge stand)

Het programma bepaal jezelf! Betalen kan alleen contant met muntgeld, wisselen kunnen wij uiteraard voor je doen.

Hondenwasstraat GroenRijk Tilburg

Actie: Dogwash Happy Hours!

Iedere zaterdagochtend is het bij GroenRijk Tilburg Happy hours in de hondenwasstraat! We verdubbelen je inworp tussen 9 en 12 uur, 10 minuten wassen voor de prijs van 5 minuten, kortom jouw viervoeter is er weer klaar voor om geknuffeld te worden door het hele gezin!

Actie happy hours hondenwasstraat GroenRijk Tilburg

Bekijk meer productgroepen in de categorie Dierenwinkel Tilburg

Onze Webshops
Onze Webshops:

BBQ kopen in Tilburg

Tuincentrum Outlet  - GroenRijk Tilburg

Overkappingen in Tilburg

Tuinmeubels kopen Tilburg

OverkappingOutlet