Keramiek

Keramiek is een stijlvol materiaal dat ook nog eens heel stevig is. Hierdoor is het zowel voor binnen als voor buiten uitermate geschikt. Een keramieken pot kan heel robuust, maar ook juist heel sierlijk zijn. Het ligt er maar net aan wat u voor ogen hebt! Keramiek is gemaakt van gebakken klei dat gevormd, gedroogd en gebakken is totdat er een steenachtig materiaal ontstaat. Het fijne aan het materiaal is dat het duurzaam is en tegelijkertijd bestand tegen harde wind en regen. Laat jouw keramieken pot dus zonder zorgen in de tuin staan als het een keer flink waait.

Keramiek voor binnen en voor buiten

Keramiek is een verzamelterm voor verschillende soorten klei- en aardewerk. Je hebt dus de keuze uit veel verschillende soorten materialen met stuk voor stuk een eigen uitstraling:

  • geglazuurd keramiek;
  • terracotta keramiek;
  • aardewerk;
  • porselein.

Het buitenkeramiek is vaak grover dan de series voor binnen. Keramiek voor buiten valt onder te verdelen in geglazuurd en terracotta. Je weet dat het om potterie voor buiten gaat als er een gat in de bodem zit. De meeste geglazuurde potten kunnen 's winters gewoon buiten blijven staan. Voor terracotta is dat moeilijker, omdat het vaak aan de kwaliteit ligt. Een hardgebakken pot neemt minder vocht op en kan 's winters bij vorst niet zo gemakkelijk stuk vriezen. Voor alle potten geldt: op z'n kop opbergen zodat er geen water in kan blijven staan.

Bloempotten en plantenbakken van keramiek

Met een keramieken bloempot kan je veel kanten op. Kies voor een simpele pot als je een bonte verzameling bloemen hebt die je graag voor zichzelf wil laten spreken. Het is ook mogelijk om voor een gekleurde vaas te gaan in combinatie met een klein boeket. De mogelijkheden zijn eindeloos. Breng eens een bezoekje aan onze bloemist in Tilburg om onze bloemencollectie te bekijken. Vraag gerust om advies wanneer je twijfelt over welke vaas het beste bij jouw bloemen past. Naast bloemen vind je in Tilburg ook een grote hoeveelheid kamerplanten en tuinplanten, met bijpassende potterie uiteraard. Een keramieken plantenbak biedt voldoende ondersteuning en ruimte aan jouw plant. Kies uit kleine en grote plantenbakken met of zonder patroon in verschillende kleuren. Heb je advies nodig over de beste verzorging van je planten? Spreek gerust een van onze medewerkers aan.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Potterie

Onze Webshops
Onze Webshops:

BBQ kopen in Tilburg

Tuincentrum Outlet  - GroenRijk Tilburg

Overkappingen in Tilburg

Tuinmeubels kopen Tilburg

OverkappingOutlet