Mandwerk

Mandwerk past perfect bij een bohemien of landelijke woonstijl, maar ook in een ander interieur of in de tuin zorgt mandwerk voor veel sfeer. Geef jouw woning een natuurlijke uitstraling door te kiezen voor het stijlvolle vlechtwerk. Of stop een mooie tuinplant in je gevlochten mand en zet deze buiten op tafel. De mogelijkheden zijn eindeloos. Het stevige materiaal is goed tegen wind en regen bestand, waardoor je het met een gerust hart in de tuin kunt gebruiken. Daardoor wordt het ook steeds vaker gebruikt om meubels mee te maken.

Botanisch of bohemien: mandwerk voor ieder interieur

Misschien denk je bij mandwerk meteen aan het klassieke vlechtwerk dat je in veel tuinen tegenkomt. De meeste manden zijn gemaakt van wilgentenen en vaak gevoerd met plastic. De laatste tijd zie je echter ook steeds vaker andere materialen in tuinen en interieurs terugkomen. Twee nieuw toegepaste materialen zijn salim en zeegras. Salim is een natuurlijk materiaal dat heel stevig is en daardoor uitermate geschikt voor mandwerk. Zeegras is een licht materiaal dat afkomstig is van een zaadplant die in zee leeft. Het is dus geen wier. Wat voor soorten manden mag je in GroenRijk Tilburg verwachten?

  • traditionele manden van wilgentenen;
  • wandmanden die je aan de muur hangt;
  • hengselmanden die je makkelijk verplaatst.

Kies uit een groot assortiment aan kamerplanten om jouw mandwerk mee op te vullen. Ga voor een grote, groene plant die je op een prominente plek in je huis neerzet. Of ga voor een wat kleiner plantje dat je door middel van een touw aan de wand bevestigt. Het is natuurlijk ook mogelijk om voor een klassieke uitstraling te gaan door voor een kleurrijk bloemstuk te kiezen. Plaats deze vervolgens in een hengselmand om het helemaal af te maken.

Meubels van mandwerk

Wist je dat mandwerk niet alleen geschikt is voor planten en bloemen, maar ook heel goed voor meubels gebruikt kan worden? Door salim of zeegras te verstevigen met een metalen frame, wordt het materiaal omgevormd tot een stijlvol woonmeubel. Wat dacht je bijvoorbeeld van een gevlochten tuinbank, wasmand of bijzettafeltje? GroenRijk Tilburg heeft een ruim aanbod aan gevlochten tuinmeubelen met een landelijke uitstraling. Zo maak je jouw tuin tot een verlengstuk van je woonkamer waar je na een lange dag werken heerlijk kunt uitrusten. Heb je vragen over ons mandwerk of vraag je je af wat past bij jouw woning of tuin? Kom gerust eens langs in Tilburg en vraag een van onze medewerkers om advies!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Potterie

Onze Webshops
Onze Webshops:

BBQ kopen in Tilburg

Tuincentrum Outlet  - GroenRijk Tilburg

Overkappingen in Tilburg

Tuinmeubels kopen Tilburg

OverkappingOutlet