Groene kamerplanten

De groene kamerplant zorgt voor meer sfeer en kleur in je woonkamer. Onder deze categorie planten bedoelen we groene kamerplanten zonder bloemen, die hun sierwaarde ontlenen aan de bladvorm of kleur. De meeste "groene" planten zijn niet zo kieskeurig met hun standplaats als ze maar niet de volle zon krijgen, de bonte soorten hebben meer licht nodig. Dan is een standplaats op het Oosten prima.

Verzorging groene kamerplanten

Gelukkig vraagt de groene kamerplant niet veel aandacht en maakt dat deze plant voor iedereen geschikt is. Zelfs voor mensen die geen groene vingers hebben. Het geheim voor de verzorging van deze plant is: wees matig met water en geef in de groeiperiode eenmaal in de twee weken plantenvoeding. Het zal duidelijk zijn dat niet alle planten dezelfde vochtopname hebben. Geef nooit water als de grond nog nat is. Er is speciale plantenvoeding voor groene planten; met bladspray krijgen de bladeren extra glans, uiteraard is deze spray niet geschikt voor "behaarde" bladeren maar bijv. wel voor ficussoorten. Verwen de kamerplanten eens met een sproeibeurt uit de plantenspuit of zet ze tijdens een zacht regenbuitje buiten. Bij GroenRijk Tilburg vind je verschillende soorten groene kamerplanten. Een greep populaire kamerplanten: 

  • Monstera 
  • Calathea 
  • Varens 
  • Ficus 

Groene kamerplanten bij GroenRijk Tilburg

Een groene kamerplant zorgt niet alleen voor een sfeervol interieur, maar zorgt ook nog eens voor een gefilterde lucht en meer zuurstof in huis. Daarnaast zorgen de kamerplanten er ook voor dat je stress vermindert en je productiviteit omhoog gaat! Kantoorplanten binnen je bedrijf leveren hierdoor alleen maar voordelen. 

Ziet je plant niet meer zo groen? 

Net als bij mensen kunnen planten ziek worden, een belangrijk reden is vaak dat de plant te veel water heeft gekregen.Dus niet klakkeloos iedere plant dezelfde hoeveelheid water toedienen. Als bonte bladeren groen worden is de standplaats toch te donker, spint kan een oorzaak zijn van bladuitval, gele bladeren of bruine bladpunten. In ons tuincentrum zijn zowel biologische als chemische bestrijdingsmiddelen verkrijgbaar om dit ongedierte te bestrijden.

 Bezoek ons tuincentrum

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten

Onze Webshops
Onze Webshops:

BBQ kopen in Tilburg

Tuincentrum Outlet  - GroenRijk Tilburg

Overkappingen in Tilburg

Tuinmeubels kopen Tilburg

OverkappingOutlet