Kamerplanten

Een groot assortiment kamerplanten voor in je woonkamer, slaapkamer of op kantoor vind je bij tuincentrum GroenRijk Tilburg. Cactussen, vetplanten, grote groene kamerplanten en bloeiende kamerplanten zijn allemaal onderdeel van ons uitgebreide assortiment. Combineer de verschillende plantensoorten voor een prachtig interieur en gezonde lucht. Kamerplanten zorgen namelijk niet alleen voor een kamer vol leven, ze werken ook nog eens luchtzuiverend! Een plant in iedere kamer heeft dus allerlei voordelen.

Waar moet je de kamerplant neerzetten?

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten kamerplanten, die allemaal andere wensen hebben. Wij hebben een aantal tips voor het inrichten van je interieur met kamerplanten voor je op een rijtje gezet:

  • Grote groene kamerplanten willen vaak wat zon en genoeg ruimte om tot hun recht te komen. Plaats groene kamerplanten dus bij voorkeur in je woonkamer of op kantoor en in het bereik van de zon die door het raam komt;

  • Ook in de badkamer is het hebben van een kamerplant een hartstikke leuke aanvulling. Badkamers zijn vaak wel kleiner, vochtiger en er komt minder zonlicht in dit deel van het huis. Kies dus voor een plant die hier tegen kan, zoals de Sansevieria of een mooie hangplant om ruimte te besparen;

  • Een populaire plek voor kamerplanten is bij veel mensen de vensterbank, maar eigenlijk is deze plek helemaal niet zo ideaal voor veel plantensoorten. De lucht is namelijk ontzettend warm en droog achter het glas en boven de verwarming. Kies dus voor planten die goed tegen de droogte kunnen, zoals cactussen en vetplanten. Deze planten zijn ook nog eens ontzettend trendy, omdat ze moderne interieurs een stoere uitstraling geven;

  • Vooral in de slaapkamer is een zuivere lucht erg belangrijk, kies daarom voor luchtzuiverende kamerplanten in de slaapkamer. Een bekende luchtzuiverende plant is de varen;

  • Wil jij nou echt iets unieks toevoegen aan je interieur en ben je wel een beetje creatief? Maak dan je eigen mini-ecosysteem! Volg ons makkelijke stappenplan en haal de Urban Jungle trend in huis.

Niet alle planten willen natuurlijk het zelfde, dus kom langs in ons tuincentrum en vraag onze plantenkenners naar de beste plek voor jouw kamerplant!

Potgrond voor kamerplanten

Naast het grote assortiment kamerplanten, van cactussen tot palmen, yucca's en orchideeën, hebben wij natuurlijk ook diverse soorten potgrond. Zo kun je kiezen uit grond voor orchideeën, cactussen en varens. In de speciale potgrond zitten extra voedingsstoffen die er voor zorgen dat de planten een extra impuls krijgen en optimaal tot bloei komen. Ook voor het bestrijden van ongedierte en schimmel op planten hebben wij zowel biologische als traditionele bestrijdingsmiddelen. Je hoeft geen groene vingers te hebben voor een deze prachtig bloeiende interieuraccessoires!

Kamerplanten kopen in Tilburg

Ben jij nu ook helemaal enthousiast geworden om jouw interieur compleet te maken met de mooiste kamerplanten of zelfs aan de slag te gaan met het schikken van kamerplanten in een mini-ecosysteem? Kom dan langs bij tuincentrum GroenRijk Tilburg in Brabant! Vanuit verschillende plekken in Brabant, zoals Waalwijk en Oisterwijk, ben je binnen de kortste keren in ons tuincentrum waar je ons volledige aanbod kamerplanten op je gemak kunt bekijken!

Webshops
Onze webshops:

BBQ kopen in Tilburg

Overkappingen in Tilburg

Tuinmeubels kopen Tilburg