5 tips om je eigen kerstdorp te bouwen

Het bouwen van een kerstdorp is een leuke bezigheid om helemaal in de kerststemming te komen. Ieder jaar presenteert Lemax weer nieuwe huisjes en accessoires waarmee je jouw kerstdorp uit kunt breiden. Wil je dit jaar een miniatuurdorp bouwen waar familie en vrienden met open mond naar staan te kijken? GroenRijk Tilburg geeft je 5 tips om mee aan de slag te gaan. 

Tips om je eigen kerstdorp te bouwen - GroenRijk Tilburg

1. Bepaal het thema van jouw Lemax kerstdorp

Je wilt een mooi kerstdorp maken, maar waar moet je beginnen? Natuurlijk is het mogelijk om gewoon een paar leuke Lemax huisjes te kopen en van daaruit verder te werken. Onze tip is echter om eerst het thema van jouw dorp te bepalen. Lemax biedt verschillende collecties aan met allemaal een eigen thema. Denk bijvoorbeeld aan:

  • een carnavalthema met Lemax kabelbanen en draaimolens;
  • terug naar het platteland met tractors en villa’s;
  • op skivakantie met Lemax herberg en dierenverblijf;
  • het land van de kerstman met speelgoedfabriek en elfjes.

Weet je niet welk thema je moet kiezen of wil je graag verschillende thema’s met elkaar combineren? Doe dan inspiratie op tijdens onze kerstshow in Tilburg, waar we ieder jaar al onze kerstversiering uitstallen en een groot Lemax kerstdorp bouwen, compleet met bewegende en lichtgevende huisjes en accessoires.

2. Verzamel alle onderdelen die je nodig hebt voor jouw miniatuurdorp

Wat heb je allemaal nodig om jouw kerstdorp echt tot leven te laten komen? Naast de huisjes mag je natuurlijk ook de Lemax personages niet vergeten. Deze poppetjes zorgen voor actie en, niet te vergeten, gezelligheid in jouw dorp! Ook Lemax accessoires helpen om jouw miniatuurdorp het aanzien van een echt dorp te geven. Zet boompjes met besneeuwde toppen, hekjes en bruggetjes neer. Als je al deze onderdelen hebt verzameld, is het tijd voor de finishing touch. Met een adapter zorg je ervoor dat jouw kersthuisjes daadwerkelijk licht gaan geven. En met poedersneeuw krijgt het geheel een winters sfeertje waarmee iedereen in de kerststemming komt!

Kerstdorp bouwen met 5 tips | GroenRijk Tilburg

3. Kies een handige plek in huis om je kerstdorp op te bouwen

Nu je alle benodigdheden in huis hebt, is het tijd om je kerstdorp te maken. Kies een plaats met een stopcontact in de buurt. Als dit niet lukt, kan je natuurlijk altijd gebruik maken van een verlengsnoer. Daarnaast is het handig om het dorp tegen een muur aan te bouwen, zodat je je (zelfgemaakte) achtergrond gemakkelijk ergens tegenaan laat leunen. Zorg ook voor een geschikte ondergrond. Stevig materiaal als piepschuim of tempex heeft als voordeel dat je er accessoires in kunt steken en verlichtingsdraden in verbergen.

4. Maak een plan voordat je aan de slag gaat met de bouw van je dorp 

Net als bij de bouw van een echt dorp is het bij een kerstdorp maken handig om eerst een plan te maken. Hoe ga ik de huisjes neerzetten, waar komt de verlichting? Probeer verschillende posities uit voordat je de huisjes definitief neerzet en aansluit. Bekijk je dorp bijvoorbeeld vanaf de bank of eetkamertafel om te zien of de huisjes en accessoires vanaf die plekken goed uit de verf komen. Maak ook een lichtplan en bedenk hoe je de bedrading het beste weg kunt werken. Heb je alles goed uitgedacht? Ga dan over tot het bouwen van jouw kerstdorp!

5 tips voor het bouwen van een eigen kerstdorp | GroenRijk Tilburg

5. Maak jouw Lemax dorp levensecht met de laatste afwerkingen

Als alle onderdelen van je kerstdorp staan, is het tijd om de puntjes op de i te zetten. Geef je dorp een realistisch effect door een mooie achtergrond te maken. Ga zelf aan de slag met verf en kwast of print een foto uit van een mooie sterrenlucht en plak deze op karton. Vergeet ook niet om natuurlijke elementen toe te voegen aan je dorp, zoals mos, steentjes en miniplantjes. Combineer verschillende kleuren mos voor een vrolijk effect. 

Ga aan de slag met jouw kerstdorp in Tilburg

Heb je al zin om een kerstdorp te maken? Bezoek dit najaar dan onze kerstshow in Tilburg en koop alles wat je nodig hebt: van Lemax kersthuisjes tot mos en van decoratiesteentjes tot Lemax personages.
 

Kom langs bij GroenRijk Tilburg
 

 

 

Onze Webshops
Onze Webshops:

BBQ kopen in Tilburg

Tuincentrum Outlet  - GroenRijk Tilburg

Overkappingen in Tilburg

Tuinmeubels kopen Tilburg

OverkappingOutlet