Bloemen op jullie bruiloft

Bloemen op jullie bruiloft

Het plannen van je bruiloft is een avontuur vol keuzes, van locatie en catering tot muziek en decoraties. Een van de meest persoonlijke en visueel indrukwekkende elementen zijn de bloemen. Zowel het bruidsboeket als de corsages spelen een cruciale rol in het creëren van de sfeer en uitstraling van je grote dag. Maar hoe maak je de juiste keuzes bij het selecteren van deze bloemen? Hier zijn enkele tips om je te helpen bij het maken van de perfecte keuze.

 

Het Bruidsboeket

Het bruidsboeket moet een verlengstuk zijn van je persoonlijke stijl en het thema van je bruiloft. Of je nu een boho-chique stijl kiest, een klassieke en elegante look of een moderne en minimalistische aanpak, je boeket moet deze sfeer weerspiegelen. Denk na over de kleuren, texturen en soorten bloemen die passen bij je jurk, locatie en algehele decor.

Maar ook hebben bloemen vaak symbolische betekenissen die kunnen bijdragen aan de emotionele waarde van je boeket. Rozen staan bijvoorbeeld voor liefde en passie, lelies voor zuiverheid en onschuld, en lavendel voor devotie en rust. Door bloemen te kiezen met een speciale betekenis, geef je een extra laag van persoonlijke betekenis aan je bruidsboeket.

Maak je boeket alleen niet te zwaar! Een te groot en zwaar boeket kan onhandig zijn en zelfs je trouwfoto's verstoren. Dus kies een boeket dat qua grootte en gewicht goed bij je past, zodat je het met gemak kunt dragen en genieten van je dag zonder ongemak.

Een trouwdag kun je zo duur maken zoals jullie zelf willen. Maar wil je wat kosten besparen op de bloemen? Kies dan voor seizoensgebonden bloemen. Deze zijn vaak verser en beter beschikbaar, wat niet alleen bijdraagt aan de prijs maar aan de algehele kwaliteit van je bloemstukken.

 

Corsages

Traditioneel worden corsages gedragen door de ouders van de bruid en bruidegom, grootouders, getuigen en soms broers en zussen. Het is belangrijk om te overwegen wie je allemaal een corsage wilt geven en dit af te stemmen met je bloemist. Het geven van corsages is een mooie manier om belangrijke mensen te eren en te betrekken bij je ceremonie.

Net als bij het bruidsboeket moeten de corsages passen bij het thema en de kleuren van je bruiloft. Ze hoeven niet identiek te zijn aan het boeket, maar een harmonieuze look is wel gewenst.

Ook kunnen ze op verschillende manieren worden gedragen, zoals op de pols, als een broche of als een klein boeketje in de hand. Overleg met je bloemist wat de beste opties zijn qua bevestiging, zodat ze comfortabel zitten en de kleding niet beschadigen. Want het is wel belangrijk dat de corsages gemakkelijk te dragen zijn en de hele dag goed blijven zitten. Aangezien corsages vaak de hele dag gedragen worden, is het ook belangrijk dat ze duurzaam zijn. Kies daarom voor bloemen die niet snel verwelken of beschadigen.

Wij bij BloemRijk helpen jullie hier graag bij.

Bezoek de webshop

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Vakantie tuintips

De zomervakantie is voor velen een tijd van ontspanning, maar als je een tuin hebt, kan het vertrek ook wat zorgen met zich meebrengen. Hoe houd je je planten gezond terwijl je weg bent? Hoe zorg je ervoor dat je gazon niet uitdroogt? Geen zorgen! Met deze handige tuintips kun je met een gerust hart op vakantie en weet je zeker dat je tuin in topconditie blijft.

Lees meer...
Hibiscus Suniq XXL: extreme eyecatcher

Extreem grote tropisch ogende bloemen sieren de Hibiscus Suniq XXL vanaf half juli. Deze kleurige heester is een absoluut pronkstuk in je tuin en staat perfect in een bak of pot op je terras.

Gigantische bloemen

Oorspronkelijk komt de Hibiscus overal in de wereld in zowel tropische als subtropische streken voor. Vooral bekend zijn de tuinhibiscus (Hibiscus syriacus) of altheastruik en natuurlijk de Chinese roos (Hibiscus rosa-sinensi...

Lees meer...
Beste Folder Awards 2024 gewonnen!

Mooi nieuws! Tijdens de consumentenverkiezing 'Beste Folder Awards 2024' in Amersfoort op dinsdag 21 mei jl. hebben we opnieuw de felbegeerde Beste Folder Awards gewonnen! Zowel de papieren als de online folder van GroenRijk zijn bekroond als beste folders in de categorie bouwmarkt, tuin & dier. Het juryrapport prees de papieren folder als ‘duidelijk leesbaar en overzichtelijk’ en de digitale folder vanwege de ‘prachtige opmaak’.
 
De Beste Fold...

Lees meer...
Onze Webshops
Onze Webshops:

BBQ kopen in Tilburg

Tuincentrum Outlet  - GroenRijk Tilburg

Overkappingen in Tilburg

Tuinmeubels kopen Tilburg

OverkappingOutlet