Samen uit onze bol!

Samen uit onze bol!

Voorjaarsbloeiers zoals Narcissen, blauwe druifjes, tulpen en Hyacinten combineren schitterend door hun vele kleuren. Ook door de hoogteverschillen gaan deze bolgewassen mooi samen. Breng het voorjaar in huis!

 

Blauwe druifjes, druifhyacint of blauw klokje

De bolletjes die wij vooral kennen onder de naam blauwe druif komen oorspronkelijk uit het Middellandse zeegebied. Daar zoeken ze hun eigen weg in boomgaarden en wijngaarden. In Nederland zien we ze ook wel in het wild, bijvoorbeeld in de duinen of in grasvelden. Maar wie wacht tot ze spontaan opkomen is nog wel even zoet. Ga binnenkort even langs GroenRijk voor blauwe druifjes (Muscari). Daar vind je de bolletjes in potjes om in je tuin te poten én kant-en-klare mandjes en bakjes voor binnenshuis. 

 

Vrolijk het voorjaar in met Narcissus

Ben je de grijze januarimaand helemaal zat? Start februari dan met kleur in huis, of op je terras. Zet een paar losse potjes met Narcissen bij elkaar of maak een grote bak vol gele met deze gele trompetjes. De vrolijkheid straalt er vanaf. 

 

Geur en kleur, waar voor je geld

Hyacinten zijn geweldige bloeiers en heerlijke geurplanten. Uit iedere bol groeien zes tot acht groene bladeren rond een bloemsteel die soms wel 30 cm lang kan zijn. De Hyacint houdt van een koele standplaats en niet te droge grond. Houdt deze dus vochtig. De Hyacint komt in diverse kleuren zo past er altijd wel één in jouw woonkamer.

 

Echte voorjaarsbloeier

Tulpen zijn er in vele soorten en kleuren. Veelal komen we ze tegen als snijbloem in een boeket, maar je kunt ze ook tot bloei brengen vanuit hun bolletje. Het voordeel daarvan is dat je tulpenbollen na de bloei gewoon in de tuin kan zetten. Knip de uitgebloeide bloem van de steel en zet de bol met steel en al in de grond. De stengel zal ook afsterven waarna je de bol weer uit de grond haalt en in het najaar weer opnieuw kunt planten. Dubbel plezier van je bolletjes dus!

 

Drie do’s voor blakende bollen

  1. Kies binnen voor een niet te warme plek. Bedenk dat deze bolgewassen zich in dit koude jaargetijde zelfs buiten redden.
  2. Knip uitgebloeide bloemen weg. Zo kan de bol meer energie steken in volgende bloemen.
  3. Bloemen zoeken het licht op. Draai het bakje waarin de bollen zitten daarom af en toe een slag. Dan houden ze mooie rechte stelen. 
     

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Sundaville, de zomer in bloemvorm!

Warmte kust een Sundaville pas echt wakker. Niet voor niets zie je deze plant vanaf april voor het eerst in je tuincentrum. Zodra de buitentemperatuur boven de 12 graden komt, begint de Sundaville uit de maagdenpalmfamilie aan het nieuwe seizoen. Heb jij een mooie plek voor deze tropische verrassing?

 

Sundaville is niet haar enige naam…

Ging er bij Sundaville niet meteen een lichtje branden? Misschien ken je haar als Man...

Lees meer...
Gewone verzorging, buitengewone beloning!

Struikmargriet klinkt Nederlands, maar de herkomst van deze plant ligt in het zonnige zuiden. De Argyranthemum frutescens, ofwel Struikmargriet, komt van de Canarische Eilanden. Met name in Tenerife, Fuerteventura en Gran Canaria ligt haar geboortegrond. Misschien brengt deze fleurige bloeier iedereen daarom al bij de eerste blik in een zomerse stemming!


Struikmargriet: explosie van schoonheid

De struikmargriet mag dan een een...

Lees meer...
De flowerpower van hoornviooltjes

Aan het kleurrijke hoornviooltje (Viola cornuta) kun je gewoon geen hekel hebben. De bloemen fleuren makkelijk een leeg plekje of hoekje op, bloeien lang door en de groene bladeren houden stand tijdens de winter. GroenRijk heeft voor jou alvast hoornviooltjes in een wandhanger geplant zodat je er thuis gelijk van kunt genieten. 


Vrolijk viooltje 

Het hoornviooltje (Viola cornuta) is in het wild te vinden in de Pyreneeën, Alpen...

Lees meer...
Onze Webshops
Onze Webshops:

BBQ kopen in Tilburg

Tuincentrum Outlet  - GroenRijk Tilburg

Overkappingen in Tilburg

Tuinmeubels kopen Tilburg

OverkappingOutlet