De bloemetjes buiten zetten met deze mooie buitenplanten

De bloemetjes buiten zetten met deze mooie buitenplanten

Mooie zomerbloeiers voor dit moment

Wil je meteen aan de slag in de tuin en daarna ook direct kunnen genieten van het resultaat? Mooie kleuren, bloeiende bloemen en zomerse geuren? Dan zijn de zomerbloeiers een goede keuze! Zo vind je bij ons onder andere:

  • Mandevilla
  • Baby roos op stam
  • Lavandula

Je kunt daarna meteen genieten van de kleuren en vrolijke bloemen op jouw balkon of in de tuin. De verzorging van zomerbloeiers is over het algemeen niet al te veeleisend, het is vooral belangrijk om voldoende water te geven. Daarnaast kun je de uitgebloeide bloemen weghalen, zodat de plant energie kan steken in het aanmaken van nieuwe bloemen. Als de plant uitgebloeid is kun je deze terugsnoeien, dan komt er in veel gevallen een tweede bloei. 

Vrolijk bloeiende hangplanten

Een extra vrolijk gezicht op dit moment zijn de vrolijke hangers, bijvoorbeeld gevuld met viooltjes in verschillende kleuren. Als je weinig ruimte ter beschikking hebt is het een uitstekende optie om de hoogte in te tuinieren. Verschillende planten doen het erg goed in een hanging basket, of in een wandhanger. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan een vrolijke Fragaria in een wandhanger, of een roze Aeschynanthus in een hanging basket. Het verschil tussen een hanging basket en een wandhanger, is dat een hanging basket bestaat uit een enkele pot die je op kunt hangen, en een wandhanger verticaal meerdere ‘verdiepingen’ heeft, waardoor je meerdere planten kunt ophangen in één hanger. 

Een bloemenzee met perkplanten naar keuze

Voor een echte gezellige bloemenzee in de tuin kunnen perkplanten niet ontbreken. Deze zijn vaak te vinden in bonte kleuren en in vele verschillende soorten, waarmee je jouw eigen combinatie kunt samenstellen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan: 

  • Lobelia
  • Petunia
  • Begonia
  • Vlijtig liesje

Perkplanten zijn eenjarig en bloeien tot de laatste mooie dagen van het voorjaar. Om de uitbundige bloei goed te ondersteunen, is het verstandig om om de week vloeibare voeding aan het water toe te voegen. Ook het verwijderen van uitgebloeide bloemen is een goede ondersteuning voor de planten. Je kunt jouw combinatie zo bont maken als je zelf wilt, vrolijk wordt het sowieso in jouw tuin!

Buitenplanten Kopen Bij GroenRijk Tilburg

Kom bij ons langs of laat jouw tuinplanten gratis bezorgen!

Je bent nog steeds van harte welkom in het tuincentrum, waar we voldoende ruimte hebben om afstand te houden en uiteraard de maatregelen nauw opvolgen. Ook kun je bij ons buitenplanten online bestellen, dan is het mogelijk om deze contactloos op te halen, of bij jouw thuis in Midden-Brabant te bezorgen!

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

De exotische liefde van de Agapanthus 'Amourette'

De lange, ranke Agapanthus 'Amourette', met een halve bol vol verfijnde bloemen, lijkt stiekem te zijn ontsnapt uit een exotische tuin voor een liefdesavontuur in Nederland. Zo lang de zomerzon schijnt, is zij helemaal de jouwe.  

 

Afrikaanse lelie

De Agapanthus africanus of Afrikaanse lelie heeft enorm charisma en betovert iedere tuin of balkon. De  felblauwe of stralend witte bloemen staan als een uitwaaieren...

Lees meer...
Roza Bijenweelde: voor bijen en bewonderaars

Hoewel de Rosa Bijenweelde® speciaal is doorontwikkeld voor bijen, staan deze rijkbloeiende rozenstruikjes ook prachtig in je tuin of op je terras. GroenRijk heeft een mix samengesteld met verschillende fantastische kleuren.

 

Veelzijdig combineren

Glanzend groene bladeren en grote trossen vol enkele of halfgevulde bloemen in uiteenlopende kleuren, met mooi contrasterende gele meeldraden in het midden: de zacht geurende R...

Lees meer...
Portulaca: overdaad aan zomerse kleuren

De, zijn dikke, vetplantachtige blaadjes en rozetvormige bloemetjes van de Portulaca fleuren je tuin, balkon of terras een zomer lang helemaal op. Ze hebben een heerlijke geur er in vele vrolijke kleuren en maken eindeloos nieuwe bloemen aan.

 

Feestelijke aankleding

De eenjarige Portulaca grandiflora, ook wel portulac of postelijn genoemd, komt van oorsprong veel voor in warme Zuid-Amerikaanse streken. Tegenwoordig besta...

Lees meer...
Onze Webshops
Onze Webshops:

BBQ kopen in Tilburg

Tuincentrum Outlet  - GroenRijk Tilburg

Overkappingen in Tilburg

Tuinmeubels kopen Tilburg

OverkappingOutlet