De bloemetjes buiten zetten met deze mooie buitenplanten

De bloemetjes buiten zetten met deze mooie buitenplanten

Mooie zomerbloeiers voor dit moment

Wil je meteen aan de slag in de tuin en daarna ook direct kunnen genieten van het resultaat? Mooie kleuren, bloeiende bloemen en zomerse geuren? Dan zijn de zomerbloeiers een goede keuze! Zo vind je bij ons onder andere:

  • Mandevilla
  • Baby roos op stam
  • Lavandula

Je kunt daarna meteen genieten van de kleuren en vrolijke bloemen op jouw balkon of in de tuin. De verzorging van zomerbloeiers is over het algemeen niet al te veeleisend, het is vooral belangrijk om voldoende water te geven. Daarnaast kun je de uitgebloeide bloemen weghalen, zodat de plant energie kan steken in het aanmaken van nieuwe bloemen. Als de plant uitgebloeid is kun je deze terugsnoeien, dan komt er in veel gevallen een tweede bloei. 

Vrolijk bloeiende hangplanten

Een extra vrolijk gezicht op dit moment zijn de vrolijke hangers, bijvoorbeeld gevuld met viooltjes in verschillende kleuren. Als je weinig ruimte ter beschikking hebt is het een uitstekende optie om de hoogte in te tuinieren. Verschillende planten doen het erg goed in een hanging basket, of in een wandhanger. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan een vrolijke Fragaria in een wandhanger, of een roze Aeschynanthus in een hanging basket. Het verschil tussen een hanging basket en een wandhanger, is dat een hanging basket bestaat uit een enkele pot die je op kunt hangen, en een wandhanger verticaal meerdere ‘verdiepingen’ heeft, waardoor je meerdere planten kunt ophangen in één hanger. 

Een bloemenzee met perkplanten naar keuze

Voor een echte gezellige bloemenzee in de tuin kunnen perkplanten niet ontbreken. Deze zijn vaak te vinden in bonte kleuren en in vele verschillende soorten, waarmee je jouw eigen combinatie kunt samenstellen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan: 

  • Lobelia
  • Petunia
  • Begonia
  • Vlijtig liesje

Perkplanten zijn eenjarig en bloeien tot de laatste mooie dagen van het voorjaar. Om de uitbundige bloei goed te ondersteunen, is het verstandig om om de week vloeibare voeding aan het water toe te voegen. Ook het verwijderen van uitgebloeide bloemen is een goede ondersteuning voor de planten. Je kunt jouw combinatie zo bont maken als je zelf wilt, vrolijk wordt het sowieso in jouw tuin!

Buitenplanten Kopen Bij GroenRijk Tilburg

Kom bij ons langs of laat jouw tuinplanten gratis bezorgen!

Je bent nog steeds van harte welkom in het tuincentrum, waar we voldoende ruimte hebben om afstand te houden en uiteraard de maatregelen nauw opvolgen. Ook kun je bij ons buitenplanten online bestellen, dan is het mogelijk om deze contactloos op te halen, of bij jouw thuis in Midden-Brabant te bezorgen!

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Vroeg voorjaar met narcissen

Aan het einde van de winter haal je met de gele trompetjes van de Narcissus 'Tête-à-tête' het voorjaar alvast in huis. Zo hoef je niet lang te wachten om mooie, bloeiende narcissen te zien. GroenRijk verkoopt deze Narcissus 'Tête-à-tête' al in pot.

 

Hoofd in de wolken

De 'Tête-à-tête' is een narcis van ongeveer 15 tot 20 cm hoog met aan iedere stengel twee tot drie trompetjes. Je kunt wekenlang van dit zonnetje in huis g...

Lees meer...
Wat maakt mij éxtra mooi?

Medinilla’s, ofwel trosboemen zijn volgens ons al op zijn mooist. Maar een lichte douche geeft haar wel extra energie. Geregeld lichte nevel verlengt de bloei-periode, die toch al bijzonder lang is. Twee maanden lukt bij iedereen wel en zelfs vijf maanden is geen uitzondering. Die bloeitijd – november tot februari – is echt een sensatie. Per stengel piepen er wel honderden knalroze bloemetjes onder de schutbladen vandaan.

 

Medin...

Lees meer...
Primula, de vroege vogel in de tuin

De bloemstengels van de Primula acaulis lijken enigszins op sleutels. Tenminste als je een sleutel met de baard in de lucht steekt. Dat is één verklaring voor de naam Sleutelbloem. Ook is er de legende die verhaalt over Petrus. Zittend bij de hemelpoort zou hij in het lentezonnetje zijn weggedommeld. Zijn sleutelbos zou daarbij uit zijn handen zijn gegleden. En op de plek waar de sleutelbos de grond raakte ontloken schitterende goudgele bloemen. Maar wat het...

Lees meer...
Onze Webshops
Onze Webshops:

BBQ kopen in Tilburg

Tuincentrum Outlet  - GroenRijk Tilburg

Overkappingen in Tilburg

Tuinmeubels kopen Tilburg

OverkappingOutlet