Klim ik altijd op?

Klim ik altijd op?

Hedera, ofwel Klimop, klimt net zo makkelijk omhoog als omlaag. In het bos zie je hem vaak in hele eilanden onder bomen. Als ze de kans krijgen klimmen ze op tegen bomen, want hun ranken hebben stevige grijpertjes die vrijwel overal aan hechten. In een pot, of in dit geval in een hanger laat hij zich ook makkelijk omlaag draperen. GroenRijk heeft een schitterend arrangement gemaakt van bonte Hedera met het diepgroene Gaultheria. De besjes van Gaultheria vormen natuurlijk de kers op de taart. Als je het beroemde besje eenmaal gespot hebt, zie je hem ineens overal!

Rijk gevulde hangers

Het fenomeen wandhanger ken je misschien van fleurige zomerbloeiers. Misschien heb je het haakje zelfs nog hangen! Die kan je dan mooi gebruiken voor de wandhanger met Gaultheria en Hedera (ofwel Bergthee met Klimop). De eerste week zie je de kunststof van de wandhanger nog een klein beetje. Maar in een mum van tijd is je hanger een wollig geheel waarbij de planten uit het niets lijken te ontspringen. In de decembermaand geven de rode besjes de compositie een kersttintje. Wat een bijzondere metamorfose wanneer die zomers plaats maken voor witte of lichtroze bloemen!

Voeding en verzorging

Bij deze super decoratieve hanger staat gemak voorop. Bovenin de wandhanger zit een handig doorgeefpijpje dat het water naar de lagen eronder vervoert. Teveel water geven is niet mogelijk, want onderin zit een gaatje waaruit het vanzelf weg kan lopen. Wees alert dat de hanger niet te weinig water krijgt. De oppervlakte waarop regenwater kan vallen is gering en de wand of schutting houdt soms ook regenwater tegen. Qua voeding is minder aandacht nodig. De wandhanger heeft bij aankoop al een goede portie meststoffen in zich. Tegen het voorjaar kan een oppepper nodig zijn. Plantenvoeding is altijd op voorraad bij GroenRijk.

Zo’n hanger wil je hebben!

Vijf redenen om nu een wandhanger aan te schaffen:

  1. Bergthee en Klimop zijn allebei supersterke planten. Ook ideaal voor mensen met lichtgroene vingers.
  2. Klimop is een snelle groeier waardoor de hanger er in een ommezien vol en rijk uitziet.
  3. Bergthee (Gaultheria) geeft een heerlijke geur én schitterende bessen.
  4. Ben je uitgekeken op je hanger, of wordt een van de soorten minder fraai, dan kunnen je Gaultheria en Hedera zo de volle grond in.
  5. Wil je volop kerstsfeer maar heb je geen tijd om een boom te versieren? Dan is deze hanger een schone, snelle en decoratieve oplossing!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Sundaville, de zomer in bloemvorm!

Warmte kust een Sundaville pas echt wakker. Niet voor niets zie je deze plant vanaf april voor het eerst in je tuincentrum. Zodra de buitentemperatuur boven de 12 graden komt, begint de Sundaville uit de maagdenpalmfamilie aan het nieuwe seizoen. Heb jij een mooie plek voor deze tropische verrassing?

 

Sundaville is niet haar enige naam…

Ging er bij Sundaville niet meteen een lichtje branden? Misschien ken je haar als Man...

Lees meer...
Gewone verzorging, buitengewone beloning!

Struikmargriet klinkt Nederlands, maar de herkomst van deze plant ligt in het zonnige zuiden. De Argyranthemum frutescens, ofwel Struikmargriet, komt van de Canarische Eilanden. Met name in Tenerife, Fuerteventura en Gran Canaria ligt haar geboortegrond. Misschien brengt deze fleurige bloeier iedereen daarom al bij de eerste blik in een zomerse stemming!


Struikmargriet: explosie van schoonheid

De struikmargriet mag dan een een...

Lees meer...
De flowerpower van hoornviooltjes

Aan het kleurrijke hoornviooltje (Viola cornuta) kun je gewoon geen hekel hebben. De bloemen fleuren makkelijk een leeg plekje of hoekje op, bloeien lang door en de groene bladeren houden stand tijdens de winter. GroenRijk heeft voor jou alvast hoornviooltjes in een wandhanger geplant zodat je er thuis gelijk van kunt genieten. 


Vrolijk viooltje 

Het hoornviooltje (Viola cornuta) is in het wild te vinden in de Pyreneeën, Alpen...

Lees meer...
Onze Webshops
Onze Webshops:

BBQ kopen in Tilburg

Tuincentrum Outlet  - GroenRijk Tilburg

Overkappingen in Tilburg

Tuinmeubels kopen Tilburg

OverkappingOutlet