Gazon herstellen na lange droogte

Gazon herstellen na lange droogte

Wilt u uw gazon herstellen n.a.v. de droogte? Het is een feit dat het zonnige weer van dit jaar iedereen deugd gedaan heeft, maar uw gazon is er niet blij mee. De droogte haalde uw plannen voor een frisgroen gazon onderuit. Overal duiken er verkleurde plekken op en soms is het gras zelfs volledig verdwenen. Maar niet getreurd! GroenRijk Tilburg helpt u graag bij het herstellen van uw gazon, door onderstaande 4-stappen-plan te volgen zal het zeer zeker goedkomen!

 

Gazon herstellen droogte GroenRijk Tilburg

Verticuteer uw gazon 

Door het gehavende gazon eerst licht te verticuteren haalt u het dode gras weg en belucht u de bovenste laag van de bodem. Hierdoor zit de bodem losser en kan er gemakkelijk gras worden bijgezaaid.

 

 

 

Gazon herstelwerkzaamheden na droogte Tilburg

Het gazon doorzaaien

Kies graszaden die sterk en snel kiemend zijn, hierdoor zal uw gazon snel weer dicht zijn. Een mengsel van fijne sierlijke grassoorten samen met robuuste sterke grassoorten is perfect! Er zijn ook graszaden verkrijgbaar die een kleine hoeveelheid meststoffen toegevoegd hebben gekregen, dit zorgt voor een goede start! 

 

 

 

Gazon herstellen in Tilburg

Strooi meststoffen over uw gazon

Om het graszaad een duwtje in de rug te geven van zodra het kiemt strooit u wat extra meststoffen over uw gazon na het zaaien. De doordachte samenstelling van goede meststoffen, met een hoog gehalte aan kalium, dit zal zorgen voor een sterke en dichte grasmat die goed bestand is tegen de vrieskou en betreding.

 

 

 

Bewatering gazon na droogte Tilburg

 

Beregenen of wachten op regen

Voor een goed resultaat laat u de natuur haar werk doen en wacht u op regen of kunt u met de tuinslang uw gazon beregenen.

 

 

 

Advies nodig voor het herstellen van uw gazon?

Met deze herstel-stappen kunt u in het voorjaar weer starten met een prachtig groen seizoen! Heeft u meer vragen over uw gazon kom dan naar ons tuincentrum GroenRijk Tilburg. Onze groenspecialisten voorzien u graag van een advies en helpen u bij het maken van de juiste product keuzes. Plan direct uw route naar ons tuincentrum!

Onze Webshops
Onze Webshops:

BBQ kopen in Tilburg

Tuincentrum Outlet  - GroenRijk Tilburg

Overkappingen in Tilburg

Tuinmeubels kopen Tilburg

OverkappingOutlet