Tuinplanten voorjaar

Wil je in het voorjaar tuinplanten kopen? Kom dan in maart, april of mei naar tuincentrum GroenRijk in Tilburg. Zodra de winter ten einde komt, steken de eerste bloeiende tuinplanten weer de kop op. Bloeiend in prachtige kleuren kun jij met voorjaars tuinplanten al vroeg in het jaar jouw tuin een waar feest maken. Roze, blauw en vrolijk geel - de kleuren van de lente maken binnen de kortste keren een einde aan de winterdip!

Voorjaarsbloeiers

Wil jij ook al een prachtig bloeiende tuin in het voorjaar? Dan hebben wij de perfecte tuinplanten voor jou:Violen bloeiende tuinplanten

 • Violen
  Violen geven de tuin in het voorjaar kleur. Violen zijn zeer geliefd in de Nederlandse tuinen door hun variatie aan kleur en gemakkelijke verzorging. Als je de dode blaadjes en bloemetjes regelmatig weghaalt en wat water geeft als de grond te droog wordt, dan heb je extra lang plezier van deze vrolijke tuinplanten. Ze laten zich ook niet kennen door een beetje vorst en groeien naderhand gewoon weer verder. Naast het feit dat de plantjes erg sterk zijn is een bijkomend voordeel dat de plantjes niet duur zijn. Geniet extra van viooltjes in de tuin door ze in het zicht te zetten wanneer je naar buiten kijkt. Daarnaast zijn ze ook leuk voor de vulling van de plantenbakken op het balkon of terras. 

 • Viburnum
  De sneeuwbal of Viburnum is een van eerst bloeiende tuinplanten. De bloemen kunnen rond november en december al opkomen! De prachtige kleine bloemetjes hebben de uitstraling van kleine sneeuwvlokjes en zorgen voor een mooi gezicht tot ongeveer maart, wanneer de meeste andere tuinplanten tot bloei komen. Door de sneeuwbal met andere tuinplanten te combineren heb je mooie tuinplanten van het voorjaar tot het late najaar.

 • Primula VulgarisPrimula tuinplant tuincentrum GroenRijk Tilburg
  In het voorjaar is de Primula volop verkrijgbaar in diverse kleuren en zelfs in kleuren combinaties! Oorspronkelijk komt deze tuinplant uit Zui-Frankrijk, Portugal en Spanje. Deze relatieve kleine plant is uitermate geschikt als bodembedekker maar kan ook in huis kleur aanbrengen. Deze tuinplant wordt ook wel de 'Sleutelbloem' genoemd en groeit het beste in een voedzame, licht vochtige grond. Halfschaduw is een geschikte plek en hij mag in het voorjaar flink teruggeknipt worden. De Primula Vulgaris is winterhard!

Dit is slechts een greep uit ons ruime assortiment vroegbloeiende tuinplanten!

Tips voor een bloeiende lentetuin

Planten hebben in het begin van het jaar net even andere eisen dan in de zomer of in de winter. In de zomer hebben tuinplanten bijvoorbeeld vaker water nodig, omdat het warmer is buiten. Wij hebben drie tips voor een prachtig bloeiende lentetuin voor je op een rij gezet:

 • Net na de winter kunnen tuinplanten wel een beetje extra steun gebruiken. Verrijk de tuingrond daarom met mest of grond voeding, zodat ook in het vroege voorjaar tuinplanten goed tot bloei kunnen komen;

 • Knip de dode bladeren en stelen van de plant af, zodat alle voedingsstoffen die de plant opneemt naar de delen gaan die het nodig hebben om mooi tot bloei te komen;

 • Sommige bloeiende tuinplanten kun je al vroeg in het jaar in ons tuincentrum vinden, maar deze kun je het beste in een bloempot zetten die je gemakkelijk met vorst binnen kunt halen. Plant deze bloemen en planten in je tuin wanneer de vorstperiode voorbij is.

Verschillende vaste tuinplanten voor een mooie tuin het hele jaar door

Als je het hele jaar wilt kunnen genieten van een mooi uitzicht, kun je het beste verschillende tuinplanten combineren. Alle planten hebben hun eigen bloeiperiode. Zo zijn er voorjaarsbloeiers, zomerbloeiers, najaarsbloeiers en winterharde tuinplanten. Als je deze verschillende soorten tuinplanten combineert heb je het hele jaar een mooi aanblik. Combineer daarnaast ook bloeiende tuinplanten met grote groene tuinplanten voor een mooi contrast tussen groen en vrolijke kleuren in de stijl die jij mooi vindt!

Vroegbloeiende vaste planten bij tuincentrum GroenRijk

Al vanaf februari vind je bij tuincentrum GroenRijk Tilburg de mooiste planten voor in de tuin. Dus kom vooral langs om ons assortiment vroegbloeiende vaste tuinplanten in ons assortiment te bekijken en vraag onze deskundige medewerkers gerust om advies voor jouw planten! Onze planten deskundigen helpen je graag met het kiezen van de mooiste voorjaar tuinplanten.

Plan een bezoekje voor de mooiste tuinplanten in het voorjaar

GroenRijk Tilburg
Stokhasseltlaan 39
5049 TB Tilburg
Telefoonnummer: 013 455 0860

Onze Webshops
Onze Webshops:

BBQ kopen in Tilburg

Tuincentrum Outlet - GroenRijk Tilburg

Overkappingen in Tilburg

Tuinmeubels kopen Tilburg

OverkappingOutlet