Hydrocultuur planten

De planten van Beautanic Lifestyle zijn hydrocultuur planten. Dit betekent dat ze hun voeding uit het water

halen, in tegenstelling tot grondcultuur planten, die hun voeding uit de grond halen. De planten worden

verkocht in een Beautanic Hydropot en staan op een hydrocultuur die is gemaakt van vulkaankorrels. Deze korrels zijn licht en bestaan uit vulkanische steentjes met kleine holtes en openingen; hierdoor nemen ze veel water op. Bij een vulkanische uitbarsting, koelt de vloeibare lava (die veel gassen bevat) zo snel af dat deze de tijd niet krijgen om te ontsnappen en daardoor in het gesteente vast komen te zitten. Hierdoor ontstaan de vulkaankorrels en dit maakt het gebruik ervan volledig energieneutraal en duurzaam. 

Wat houdt dit nou precies in voor jou? 

Hydroplanten zijn minder gevoelig voor wortelrot, omdat de wortels zijn gewend aan water. Tevens zijn ze minder vatbaar voor teveel water en hebben ze een goede zuurstof- en waterverhouding bij de wortels.

Door de ingebouwde watermeter weet jij ook precies wanneer jouw plant water nodig heeft en hoeveel. Je kunt dus ook met minder groene vingers, mooie groene planten houden! 

Van potgrondplant naar hydroplant

Heb jij al potgrondplanten en wil je graag overstappen naar hydrocultuur planten? Dat kan vrij eenvoudig!

Als ze eenmaal zijn overgepot naar een hydrocultuur wordt de verzorging een stuk makkelijker door de ingebouwde watermeter

en het waterreservoir. De plant maakt, na ongeveer een maand, zelf waterwortels en nieuwe bladeren aan. Het is in deze periode wel extra belangrijk om wat voeding toe te voegen wanneer je water geeft. 

 

Onze Webshops
Onze Webshops:

BBQ kopen in Tilburg

Tuincentrum Outlet  - GroenRijk Tilburg

Overkappingen in Tilburg

Tuinmeubels kopen Tilburg

OverkappingOutlet