Sfeervolle kerst met perfecte dwergspar

Sfeervolle kerst met perfecte dwergspar

De Picea glauca Perfecta is een kegelvormig lichtgroen kerstboompje, dat zowel binnen als in je tuin of balkon prachtig staat. Hij is zeer winterhard en groeit erg traag, waardoor je er lang van blijft genieten.

 

Ideale kerstboom

De grote groenblijvende witte spar of Canadese spar komt niet alleen veel voor in Canada, maar ook in noordelijke delen van de Verenigde Staten. De Picea glauca 'Conica' is een gekweekte dwergvorm met vrij zachte naalden en een prachtige kegelvorm, en de ‘Perfecta' is daar weer een geperfectioneerd gekweekt vervolg op. De mooie kegelvormige groei is zeer vol en de kleur nog wat lichter zachtgroen. Hij is ideaal voor in de tuin, maar ook in een pot op je terras of balkon én natuurlijk als kleine kerstboom in huis!

 

Binnen én buiten

Uiteraard is de Picea glauca Perfecta wintergroen en zeer winterhard. Hij groeit erg traag en wordt na vele jaren uiteindelijk zo’n 250 cm hoog en 60 cm breed. Deze dwergspar past buiten prima tussen andere lagen bomen of als solitair in bijvoorbeeld een heidetuin of een kleine stadstuin, maar staat ook prachtig in een mooie bak of pot. Geef hem een beschutte plek in de zon of halfschaduw in licht vochtige, maar ook goed waterdoorlatende grond.

 

Nauwelijks omkijken naar

De Picea glauca Perfecta is onderhoudsvriendelijk. Als je hem tijdens de donkere dagen binnen zet, hoef je alleen hier op te letten:

  • Zet je boom binnenshuis op een lichte plek, niet té dicht bij de verwarming.
  • De dwergspar wil in huis ook af en toe een slokje water, maar zorg dat de kluit niet té nat wordt.
  • Bespuit het boompje niet met een kleurspray.

 

Weer naar buiten

Na de kerstdagen kun je deze dwergspar in de volle grond in je tuin of in een plantenbak planten. Let daarbij op de volgende punten:

  • Uiteraard plant je de ‘Perfecta' alleen als het niet vriest en de grond niet bevroren is.
  • Deze dwergspar houdt van lichtzure tot neutrale grond. Voeg eventueel wat tuinturf toe aan de tuinaarde.
  • In een pot kun je dit boompje het beste in heideplantengrond zetten.
  • Geef na het planten in de eerste weken regelmatig water.

 

Lang plezier

Vanwege zijn trage groei hoef je dit boompje nauwelijks te snoeien. Knip tijdens de zomermaanden eventueel wat rommelige takjes weg. Zo houd je jarenlang plezier van dit prachtige boompje!

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Sundaville, de zomer in bloemvorm!

Warmte kust een Sundaville pas echt wakker. Niet voor niets zie je deze plant vanaf april voor het eerst in je tuincentrum. Zodra de buitentemperatuur boven de 12 graden komt, begint de Sundaville uit de maagdenpalmfamilie aan het nieuwe seizoen. Heb jij een mooie plek voor deze tropische verrassing?

 

Sundaville is niet haar enige naam…

Ging er bij Sundaville niet meteen een lichtje branden? Misschien ken je haar als Man...

Lees meer...
Gewone verzorging, buitengewone beloning!

Struikmargriet klinkt Nederlands, maar de herkomst van deze plant ligt in het zonnige zuiden. De Argyranthemum frutescens, ofwel Struikmargriet, komt van de Canarische Eilanden. Met name in Tenerife, Fuerteventura en Gran Canaria ligt haar geboortegrond. Misschien brengt deze fleurige bloeier iedereen daarom al bij de eerste blik in een zomerse stemming!


Struikmargriet: explosie van schoonheid

De struikmargriet mag dan een een...

Lees meer...
De flowerpower van hoornviooltjes

Aan het kleurrijke hoornviooltje (Viola cornuta) kun je gewoon geen hekel hebben. De bloemen fleuren makkelijk een leeg plekje of hoekje op, bloeien lang door en de groene bladeren houden stand tijdens de winter. GroenRijk heeft voor jou alvast hoornviooltjes in een wandhanger geplant zodat je er thuis gelijk van kunt genieten. 


Vrolijk viooltje 

Het hoornviooltje (Viola cornuta) is in het wild te vinden in de Pyreneeën, Alpen...

Lees meer...
Onze Webshops
Onze Webshops:

BBQ kopen in Tilburg

Tuincentrum Outlet  - GroenRijk Tilburg

Overkappingen in Tilburg

Tuinmeubels kopen Tilburg

OverkappingOutlet