Voorjaar/zomertrends 2021

Deze bloemen verdienen dit seizoen een plekje bij jou in huis.

 

Dit seizoen staat wat bloemen betreft in het teken van plezier en extravagantie. Stijltrend Crazy Illusions laat je illusies samenkomen met de werkelijkheid en dwingt je tot een andere kijk op de realiteit. Deze nieuwe blik laat je ‘plezier’ als het ware herontdekken. Lees snel verder, laat je fantasie de vrije loop, ontdek de bloemen van dit seizoen en geef ze een mooi plekje in jouw huis!

We gebruiken dit seizoen verschillende kleuren, vormen en texturen om een speelse en extravagante sfeer te creëren. Mix & match neutrale kleuren met geverfde bloemen en verse bloemen met droogbloemen.  

LELIE
We beginnen deze Trend Collectie met de lelie. De lelie is een grote, uitbundige en indrukwekkende bloem, die perfect past bij deze stijltrend. De lelie symboliseert onder andere vrede, liefde, onschuld, zuiverheid en vruchtbaarheid. De bloem is daarom perfect om te verwerken in een bloemenkroonluchter! De lelie is er in veel verschillende vormen (trompet-, schaal- en stervormig) en maten (7 tot wel 25 centimeter).

PIOENROOS
Ook de pioenroos mag dit seizoen niet ontbreken. Deze weelderige bloem heeft altijd de lente in haar bol en zorgt voor een dromerig effect. De pioen is er in zachtgeel, romantisch wit, zuurstokroze of donkerrood. De geur van pioenrozen is bovendien bijzonder aantrekkelijk. De pioenroos staat onder andere voor liefde, gezondheid en geluk. Haal dus snel een flinke bos positiviteit en liefde in huis, en maak een art installation met pioenrozen! 

IRIS
De iris is al eeuwenlang een muze in veel kunstwerken. Het felle geel en blauwpaars van deze bloem vormt een krachtig contrast met de pasteltinten van de andere bloemen binnen deze stijltrend. Daarnaast zorgt de bijzondere vorm van de iris, met drie bloembladen, voor een speels effect in een boeket. Je kunt de bloem ook goed combineren met planten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een combinatie met de populaire Philodendron?

DELPHINIUM
Delphinium, ook bekend als ridderspoor, zorgt voor een prachtige blauwe kleur. De bloem bestaat overigens ook in wit, geel, paars, rood en roze. Combineer deze bloem met pampasgras in een boeket en je haalt direct het gevoel van deze Trend Collectie in huis! 

CELOSIA
De Celosia is een echte eyecatcher. Deze bloem heeft een bijzondere vorm, die een beetje lijkt op de vorm van hersenen. De prachtige knalkleuren van deze bloem zijn precies wat we nodig hebben in deze Trend Collectie. De bloem symboliseert moed, succes en focus en is daarom perfect geschikt in een boeket om iemand succes te wensen!

GERBERA
Zeg je gerbera, dan zeg je kleur! Denk bijvoorbeeld aan rood, geel, roze, paars en oranje, maar ook tweekleurig en meerkleurig is mogelijk. Dit seizoen ga je de gerbera in boeketten ook geverfd zien, zoals turquoise en goudkleurig. Niet alleen de kleur van deze bloem is vrolijk. Ook de verschillende vormen die een Gerbera kan hebben toveren een lach op je gezicht! 

TULP
De tulp sluit de voorjaar/zomer 2021 Trend Collectie af. Je denkt bij deze bloem misschien niet direct aan extravagantie, maar vergis je niet! Er bestaan zo’n 150 verschillende soorten tulpen in meer dan 3000 varianten! Kortom: op een tulp raak je nooit uitgekeken. Zowel in haar natuurlijke kleurenpalet als in geverfde tinten past deze bloem perfect bij de stijltrend. Zo blijken een turquoise tulp en roze pampasgras een match made in Crazy Illusions heaven.

Bron: mooiwatbloemendoen.nl

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Struikheide: drie kleuren in één pot!

Ze verschieten niet spontaan van kleur. GroenRijk heeft een vinger in de pap gehad bij de Calluna vulgaris ‘Garden Girls’ Tricolor. We hebben drie planten met verschillende bloemkleuren in één pot gezet: een paarse, roze en zilverwitte. Doordat ze samen in een pot staan verstrengelen ze mooi, wat een prachtig vlammend effect geeft.

 

Zomerheide en winterheide

Calluna vulgaris wordt ook wel Dopheide of Zom...

Lees meer...
Ficus lyrata: groot, glanzend groen

Met zijn glanzende bladeren die wat op violen lijken, speelt de Ficus lyrata gelijk de hoofdrol in jouw huiskamer. Geen wonder dat deze grote kamerplant zeer populair is in Nederland.

 

Kamermuziek

Als je de Ficus lyrata met zijn grote bladeren ziet staan, snap je gelijk dat deze machtige plant uit de tropen komt. Hij wordt ook wel vioolblad- of tabaksplant genoemd en komt in het wild vooral in de regenwo...

Lees meer...
Viola cornuta ‘Cool Wave’ blijft maar bloeien

De ijzersterke Viola cornuta 'Cool Wave' is er in vele vrolijke kleuren, bloeit maandenlang en komt prima de winter door. Met een kleurrijke mix van GroenRijk geef je je tuin, terras of balkon zelfs in de wintermaanden nog een vrolijke sfeer.

 

Mix van kleuren

Het hoornviooltje (Viola cornuta) komt oorspronkelijk vooral voor in de Pyreneeën, Alpen en Apennijnen en zie je tegenwoordig in veel tuinen. Hij i...

Lees meer...
Onze Webshops
Onze Webshops:

BBQ kopen in Tilburg

Tuincentrum Outlet  - GroenRijk Tilburg

Overkappingen in Tilburg

Tuinmeubels kopen Tilburg

OverkappingOutlet