Bereken uw tuinscore en win 25 euro aan planten!

Bereken uw tuinscore en win 25 euro aan planten!

Wilt u weten hoe goed uw tuin scoort én kans maken op een cadeaubon van 25 euro voor vaste planten bij tuincentrum GroenRijk Tilburg? Zet uw tuin dan ook op de kaart op www.blauwetuinen.nl Hieronder leest u meer informatie en hoe de actie werkt.

Tegeltuinen

De tegeltuin is in opkomst. Zeker het afgelopen decennium zijn duizenden stukjes groen omgetoverd in grijze vlaktes. Tuinen, perken, bomen, alles moet eraan geloven. Janneke de Vries van stichting OpGroeneVoet weet wel hoe dat komt: “Het is gemak. Men denkt dat een betegelde tuin weinig onderhoud kost en het is makkelijk om er een terrasje op te zetten.”

 

Tilburg: de heetste stad van Europa!
Het is echt gebeurd: afgelopen zomer was Tilburg op een bepaald moment de warmste stad van Europa. Hoe kan dat in Tilburg? De textielindustrie heeft ervoor gezorgd dat er veel arbeiderswijken gebouwd zijn. Deze wijken kenmerken zich door hun smalle straten, geen voortuinen en weinig openbare ruimte. Kortom, veel steen en weinig groen. Tijdens warme dagen wordt het hier dan ook wel tot 7 graden warmer dan onder de bomen in het buitengebied. Daarbij kan tijdens hevige regenbuien het water maar lastig weg via het riool en overstromen deze dan vaak.Volgens Janneke kunnen we niet langer passief afwachten. Voor een klimaatbestendig en gezond Tilburg moeten we zelf aan de slag, in onze eigen stad, buurt en dus ook in eigen tuin..

 

1000 Blauwe Tuinen
Het project ‘1000 Blauwe Tuinen’ van stichting OpGroeneVoet krijgt steeds meer bekendheid en dat is niet zo gek. De extreem hoge temperaturen en heftige regenval de afgelopen tijd doen het ons weer beseffen: het klimaat verandert echt. Om hittestress en wateroverlast tegen te gaan kan de inrichting van onze tuinen helpen. “Blauwe tuinen zijn tuinen zo zijn ingericht dat ze zorgen voor sponswerking, voor minder wateroverlast, minder hitte en ze zijn natuurlijk goed voor de natuur”. Iedereen met een (voor)tuin kan hier een bijdrage aan leveren. Hoe?
 

Van grauw naar blauw
Op de website www.blauwetuinen.nl kan je zien wat je allemaal zelf kan doen en berekenen hoe goed jouw tuin scoort. De belangrijkste tip is natuurlijk minder tegels en meer beplanting. Met de juiste beplanting heb je zelfs minder onderhoud dan met tegels. Op de website staan momenteel al meer dan 150 tuinen met hun score. Om nog meer mensen in de gemeente Tilburg een stap te laten zetten naar een watervriendelijkere tuin, krijgt elke 25e tuin die zich voor 14 oktober aanmeldt een tuinbon t.w.v. €25,- die te besteden is bij GroenRijk Tilburg.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Beter leven met gezond groen

Kamerplanten zijn natuurlijke sfeermakers en sommigen hebben iets extra’s. Luchtzuiverende planten leveren namelijk een positieve bijdrage aan elke leefruimte. Dat ervaar je fysiek en mentaal. Wonen, werken, slapen en relaxen… het gaat allemaal beter met gezond groen. Luchtzuiverende kamerplanten hebben het meeste effect in de periode oktober tot en met maart. De meeste mensen houden dan ramen en deuren zoveel mogelijk gesloten waardoor er beduidend minder g...

Lees meer...
De Calathea kun je niet weerstaan

Groen, aubergine, bont, gevlekt of geribbeld: de ovale bladeren van de Calathea trekken je aandacht. Deze tropische kamerplant is niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook nog eens luchtzuiverend en niet giftig voor huisdieren en kinderen. Bij GroenRijk vind je een aantrekkelijke Calathea-mix waarmee je gelijk sfeer geeft aan je huis.

 

Bewegende bladeren

De Calathea leeft in het wild onder de bomen...

Lees meer...
Struikheide: drie kleuren in één pot!

Ze verschieten niet spontaan van kleur. GroenRijk heeft een vinger in de pap gehad bij de Calluna vulgaris ‘Garden Girls’ Tricolor. We hebben drie planten met verschillende bloemkleuren in één pot gezet: een paarse, roze en zilverwitte. Doordat ze samen in een pot staan verstrengelen ze mooi, wat een prachtig vlammend effect geeft.

 

Zomerheide en winterheide

Calluna vulgaris wordt ook wel Dopheide of Zom...

Lees meer...
Onze Webshops
Onze Webshops:

BBQ kopen in Tilburg

Tuincentrum Outlet  - GroenRijk Tilburg

Overkappingen in Tilburg

Tuinmeubels kopen Tilburg

OverkappingOutlet