Bereken uw tuinscore en win 25 euro aan planten!

Bereken uw tuinscore en win 25 euro aan planten!

Wilt u weten hoe goed uw tuin scoort én kans maken op een cadeaubon van 25 euro voor vaste planten bij tuincentrum GroenRijk Tilburg? Zet uw tuin dan ook op de kaart op www.blauwetuinen.nl Hieronder leest u meer informatie en hoe de actie werkt.

Tegeltuinen

De tegeltuin is in opkomst. Zeker het afgelopen decennium zijn duizenden stukjes groen omgetoverd in grijze vlaktes. Tuinen, perken, bomen, alles moet eraan geloven. Janneke de Vries van stichting OpGroeneVoet weet wel hoe dat komt: “Het is gemak. Men denkt dat een betegelde tuin weinig onderhoud kost en het is makkelijk om er een terrasje op te zetten.”

 

Tilburg: de heetste stad van Europa!
Het is echt gebeurd: afgelopen zomer was Tilburg op een bepaald moment de warmste stad van Europa. Hoe kan dat in Tilburg? De textielindustrie heeft ervoor gezorgd dat er veel arbeiderswijken gebouwd zijn. Deze wijken kenmerken zich door hun smalle straten, geen voortuinen en weinig openbare ruimte. Kortom, veel steen en weinig groen. Tijdens warme dagen wordt het hier dan ook wel tot 7 graden warmer dan onder de bomen in het buitengebied. Daarbij kan tijdens hevige regenbuien het water maar lastig weg via het riool en overstromen deze dan vaak.Volgens Janneke kunnen we niet langer passief afwachten. Voor een klimaatbestendig en gezond Tilburg moeten we zelf aan de slag, in onze eigen stad, buurt en dus ook in eigen tuin..

 

1000 Blauwe Tuinen
Het project ‘1000 Blauwe Tuinen’ van stichting OpGroeneVoet krijgt steeds meer bekendheid en dat is niet zo gek. De extreem hoge temperaturen en heftige regenval de afgelopen tijd doen het ons weer beseffen: het klimaat verandert echt. Om hittestress en wateroverlast tegen te gaan kan de inrichting van onze tuinen helpen. “Blauwe tuinen zijn tuinen zo zijn ingericht dat ze zorgen voor sponswerking, voor minder wateroverlast, minder hitte en ze zijn natuurlijk goed voor de natuur”. Iedereen met een (voor)tuin kan hier een bijdrage aan leveren. Hoe?
 

Van grauw naar blauw
Op de website www.blauwetuinen.nl kan je zien wat je allemaal zelf kan doen en berekenen hoe goed jouw tuin scoort. De belangrijkste tip is natuurlijk minder tegels en meer beplanting. Met de juiste beplanting heb je zelfs minder onderhoud dan met tegels. Op de website staan momenteel al meer dan 150 tuinen met hun score. Om nog meer mensen in de gemeente Tilburg een stap te laten zetten naar een watervriendelijkere tuin, krijgt elke 25e tuin die zich voor 14 oktober aanmeldt een tuinbon t.w.v. €25,- die te besteden is bij GroenRijk Tilburg.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Portulaca in hangpot: een waterval aan zomerse kleuren

De dikke, vetplantachtige blaadjes en rozetvormige bloemetjes van de Portulaca fleuren je tuin, balkon of terras een zomer lang helemaal op. Ze hebben een heerlijke geur, zijn er in vele vrolijke kleuren en maken eindeloos nieuwe bloemen aan. 

 

Feestelijke aankleding 

De eenjarige Portulaca grandiflora, ook wel portulac of postelijn genoemd, komt van oorsprong veel voor in warme Zuid-Amerikaanse streken. Tegenw...

Lees meer...
De vrolijke verleiding van Dahlia

Een kleurige mix van Dahlia’s geeft je tuin of balkon maandenlang een vrolijke sfeer. Kies uit allerlei kleuren en maten die prachtig met elkaar en met andere planten combineren. Ze staan bovendien prachtig in een vaas. 

Beauties

De Dahlia-familie is zeer uitgebreid. Er bestaan meer dan 20.000 gekweekte soorten die zijn voortgekomen uit Mexicaanse kruidachtige wilde Dahlia’s. Terwijl dahlia’s eerst werden gekweekt voor de eetbar...

Lees meer...
De exotische liefde van de Agapanthus 'Amourette'

De lange, ranke Agapanthus 'Amourette', met een halve bol vol verfijnde bloemen, lijkt stiekem te zijn ontsnapt uit een exotische tuin voor een liefdesavontuur in Nederland. Zo lang de zomerzon schijnt, is zij helemaal de jouwe.  

 

Afrikaanse lelie

De Agapanthus africanus of Afrikaanse lelie heeft enorm charisma en betovert iedere tuin of balkon. De  felblauwe of stralend witte bloemen staan als een uitwaaieren...

Lees meer...
Onze Webshops
Onze Webshops:

BBQ kopen in Tilburg

Tuincentrum Outlet  - GroenRijk Tilburg

Overkappingen in Tilburg

Tuinmeubels kopen Tilburg

OverkappingOutlet