Bereken uw tuinscore en win 25 euro aan planten!

Bereken uw tuinscore en win 25 euro aan planten!

Wilt u weten hoe goed uw tuin scoort én kans maken op een cadeaubon van 25 euro voor vaste planten bij tuincentrum GroenRijk Tilburg? Zet uw tuin dan ook op de kaart op www.blauwetuinen.nl Hieronder leest u meer informatie en hoe de actie werkt.

Tegeltuinen

De tegeltuin is in opkomst. Zeker het afgelopen decennium zijn duizenden stukjes groen omgetoverd in grijze vlaktes. Tuinen, perken, bomen, alles moet eraan geloven. Janneke de Vries van stichting OpGroeneVoet weet wel hoe dat komt: “Het is gemak. Men denkt dat een betegelde tuin weinig onderhoud kost en het is makkelijk om er een terrasje op te zetten.”

 

Tilburg: de heetste stad van Europa!
Het is echt gebeurd: afgelopen zomer was Tilburg op een bepaald moment de warmste stad van Europa. Hoe kan dat in Tilburg? De textielindustrie heeft ervoor gezorgd dat er veel arbeiderswijken gebouwd zijn. Deze wijken kenmerken zich door hun smalle straten, geen voortuinen en weinig openbare ruimte. Kortom, veel steen en weinig groen. Tijdens warme dagen wordt het hier dan ook wel tot 7 graden warmer dan onder de bomen in het buitengebied. Daarbij kan tijdens hevige regenbuien het water maar lastig weg via het riool en overstromen deze dan vaak.Volgens Janneke kunnen we niet langer passief afwachten. Voor een klimaatbestendig en gezond Tilburg moeten we zelf aan de slag, in onze eigen stad, buurt en dus ook in eigen tuin..

 

1000 Blauwe Tuinen
Het project ‘1000 Blauwe Tuinen’ van stichting OpGroeneVoet krijgt steeds meer bekendheid en dat is niet zo gek. De extreem hoge temperaturen en heftige regenval de afgelopen tijd doen het ons weer beseffen: het klimaat verandert echt. Om hittestress en wateroverlast tegen te gaan kan de inrichting van onze tuinen helpen. “Blauwe tuinen zijn tuinen zo zijn ingericht dat ze zorgen voor sponswerking, voor minder wateroverlast, minder hitte en ze zijn natuurlijk goed voor de natuur”. Iedereen met een (voor)tuin kan hier een bijdrage aan leveren. Hoe?
 

Van grauw naar blauw
Op de website www.blauwetuinen.nl kan je zien wat je allemaal zelf kan doen en berekenen hoe goed jouw tuin scoort. De belangrijkste tip is natuurlijk minder tegels en meer beplanting. Met de juiste beplanting heb je zelfs minder onderhoud dan met tegels. Op de website staan momenteel al meer dan 150 tuinen met hun score. Om nog meer mensen in de gemeente Tilburg een stap te laten zetten naar een watervriendelijkere tuin, krijgt elke 25e tuin die zich voor 14 oktober aanmeldt een tuinbon t.w.v. €25,- die te besteden is bij GroenRijk Tilburg.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Vroeg voorjaar met narcissen

Aan het einde van de winter haal je met de gele trompetjes van de Narcissus 'Tête-à-tête' het voorjaar alvast in huis. Zo hoef je niet lang te wachten om mooie, bloeiende narcissen te zien. GroenRijk verkoopt deze Narcissus 'Tête-à-tête' al in pot.

 

Hoofd in de wolken

De 'Tête-à-tête' is een narcis van ongeveer 15 tot 20 cm hoog met aan iedere stengel twee tot drie trompetjes. Je kunt wekenlang van dit zonnetje in huis g...

Lees meer...
Wat maakt mij éxtra mooi?

Medinilla’s, ofwel trosboemen zijn volgens ons al op zijn mooist. Maar een lichte douche geeft haar wel extra energie. Geregeld lichte nevel verlengt de bloei-periode, die toch al bijzonder lang is. Twee maanden lukt bij iedereen wel en zelfs vijf maanden is geen uitzondering. Die bloeitijd – november tot februari – is echt een sensatie. Per stengel piepen er wel honderden knalroze bloemetjes onder de schutbladen vandaan.

 

Medin...

Lees meer...
Primula, de vroege vogel in de tuin

De bloemstengels van de Primula acaulis lijken enigszins op sleutels. Tenminste als je een sleutel met de baard in de lucht steekt. Dat is één verklaring voor de naam Sleutelbloem. Ook is er de legende die verhaalt over Petrus. Zittend bij de hemelpoort zou hij in het lentezonnetje zijn weggedommeld. Zijn sleutelbos zou daarbij uit zijn handen zijn gegleden. En op de plek waar de sleutelbos de grond raakte ontloken schitterende goudgele bloemen. Maar wat het...

Lees meer...
Onze Webshops
Onze Webshops:

BBQ kopen in Tilburg

Tuincentrum Outlet  - GroenRijk Tilburg

Overkappingen in Tilburg

Tuinmeubels kopen Tilburg

OverkappingOutlet