Bereken uw tuinscore en win 25 euro aan planten!

Bereken uw tuinscore en win 25 euro aan planten!

Wilt u weten hoe goed uw tuin scoort én kans maken op een cadeaubon van 25 euro voor vaste planten bij tuincentrum GroenRijk Tilburg? Zet uw tuin dan ook op de kaart op www.blauwetuinen.nl Hieronder leest u meer informatie en hoe de actie werkt.

Tegeltuinen

De tegeltuin is in opkomst. Zeker het afgelopen decennium zijn duizenden stukjes groen omgetoverd in grijze vlaktes. Tuinen, perken, bomen, alles moet eraan geloven. Janneke de Vries van stichting OpGroeneVoet weet wel hoe dat komt: “Het is gemak. Men denkt dat een betegelde tuin weinig onderhoud kost en het is makkelijk om er een terrasje op te zetten.”

 

Tilburg: de heetste stad van Europa!
Het is echt gebeurd: afgelopen zomer was Tilburg op een bepaald moment de warmste stad van Europa. Hoe kan dat in Tilburg? De textielindustrie heeft ervoor gezorgd dat er veel arbeiderswijken gebouwd zijn. Deze wijken kenmerken zich door hun smalle straten, geen voortuinen en weinig openbare ruimte. Kortom, veel steen en weinig groen. Tijdens warme dagen wordt het hier dan ook wel tot 7 graden warmer dan onder de bomen in het buitengebied. Daarbij kan tijdens hevige regenbuien het water maar lastig weg via het riool en overstromen deze dan vaak.Volgens Janneke kunnen we niet langer passief afwachten. Voor een klimaatbestendig en gezond Tilburg moeten we zelf aan de slag, in onze eigen stad, buurt en dus ook in eigen tuin..

 

1000 Blauwe Tuinen
Het project ‘1000 Blauwe Tuinen’ van stichting OpGroeneVoet krijgt steeds meer bekendheid en dat is niet zo gek. De extreem hoge temperaturen en heftige regenval de afgelopen tijd doen het ons weer beseffen: het klimaat verandert echt. Om hittestress en wateroverlast tegen te gaan kan de inrichting van onze tuinen helpen. “Blauwe tuinen zijn tuinen zo zijn ingericht dat ze zorgen voor sponswerking, voor minder wateroverlast, minder hitte en ze zijn natuurlijk goed voor de natuur”. Iedereen met een (voor)tuin kan hier een bijdrage aan leveren. Hoe?
 

Van grauw naar blauw
Op de website www.blauwetuinen.nl kan je zien wat je allemaal zelf kan doen en berekenen hoe goed jouw tuin scoort. De belangrijkste tip is natuurlijk minder tegels en meer beplanting. Met de juiste beplanting heb je zelfs minder onderhoud dan met tegels. Op de website staan momenteel al meer dan 150 tuinen met hun score. Om nog meer mensen in de gemeente Tilburg een stap te laten zetten naar een watervriendelijkere tuin, krijgt elke 25e tuin die zich voor 14 oktober aanmeldt een tuinbon t.w.v. €25,- die te besteden is bij GroenRijk Tilburg.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Korenbloemaster: koele kleuren in late zomer

Achter in de zomer vrolijken de grote blauwe bloemen van de korenbloemaster (Stokesia laevis) je tuin helemaal op, en daar gaan ze tot eind september mee door. Zo geniet je extra lang van de zomer in je tuin. 

Felle bloeier

Lange, slanke bladeren en grote, platte lilablauwe bloemen die wagenwijd open staan alsof ze ieder zonnestraaltje willen opvangen. De kleurige bloemen van de Stokesia laevis doen aan klassieke korenbloemen de...

Lees meer...
Vakantie tuintips

De zomervakantie is voor velen een tijd van ontspanning, maar als je een tuin hebt, kan het vertrek ook wat zorgen met zich meebrengen. Hoe houd je je planten gezond terwijl je weg bent? Hoe zorg je ervoor dat je gazon niet uitdroogt? Geen zorgen! Met deze handige tuintips kun je met een gerust hart op vakantie en weet je zeker dat je tuin in topconditie blijft.

Lees meer...
Hibiscus Suniq XXL: extreme eyecatcher

Extreem grote tropisch ogende bloemen sieren de Hibiscus Suniq XXL vanaf half juli. Deze kleurige heester is een absoluut pronkstuk in je tuin en staat perfect in een bak of pot op je terras.

Gigantische bloemen

Oorspronkelijk komt de Hibiscus overal in de wereld in zowel tropische als subtropische streken voor. Vooral bekend zijn de tuinhibiscus (Hibiscus syriacus) of altheastruik en natuurlijk de Chinese roos (Hibiscus rosa-sinensi...

Lees meer...
Onze Webshops
Onze Webshops:

BBQ kopen in Tilburg

Tuincentrum Outlet  - GroenRijk Tilburg

Overkappingen in Tilburg

Tuinmeubels kopen Tilburg

OverkappingOutlet