Bereken uw tuinscore en win 25 euro aan planten!

Bereken uw tuinscore en win 25 euro aan planten!

Wilt u weten hoe goed uw tuin scoort én kans maken op een cadeaubon van 25 euro voor vaste planten bij tuincentrum GroenRijk Tilburg? Zet uw tuin dan ook op de kaart op www.blauwetuinen.nl Hieronder leest u meer informatie en hoe de actie werkt.

Tegeltuinen

De tegeltuin is in opkomst. Zeker het afgelopen decennium zijn duizenden stukjes groen omgetoverd in grijze vlaktes. Tuinen, perken, bomen, alles moet eraan geloven. Janneke de Vries van stichting OpGroeneVoet weet wel hoe dat komt: “Het is gemak. Men denkt dat een betegelde tuin weinig onderhoud kost en het is makkelijk om er een terrasje op te zetten.”

 

Tilburg: de heetste stad van Europa!
Het is echt gebeurd: afgelopen zomer was Tilburg op een bepaald moment de warmste stad van Europa. Hoe kan dat in Tilburg? De textielindustrie heeft ervoor gezorgd dat er veel arbeiderswijken gebouwd zijn. Deze wijken kenmerken zich door hun smalle straten, geen voortuinen en weinig openbare ruimte. Kortom, veel steen en weinig groen. Tijdens warme dagen wordt het hier dan ook wel tot 7 graden warmer dan onder de bomen in het buitengebied. Daarbij kan tijdens hevige regenbuien het water maar lastig weg via het riool en overstromen deze dan vaak.Volgens Janneke kunnen we niet langer passief afwachten. Voor een klimaatbestendig en gezond Tilburg moeten we zelf aan de slag, in onze eigen stad, buurt en dus ook in eigen tuin..

 

1000 Blauwe Tuinen
Het project ‘1000 Blauwe Tuinen’ van stichting OpGroeneVoet krijgt steeds meer bekendheid en dat is niet zo gek. De extreem hoge temperaturen en heftige regenval de afgelopen tijd doen het ons weer beseffen: het klimaat verandert echt. Om hittestress en wateroverlast tegen te gaan kan de inrichting van onze tuinen helpen. “Blauwe tuinen zijn tuinen zo zijn ingericht dat ze zorgen voor sponswerking, voor minder wateroverlast, minder hitte en ze zijn natuurlijk goed voor de natuur”. Iedereen met een (voor)tuin kan hier een bijdrage aan leveren. Hoe?
 

Van grauw naar blauw
Op de website www.blauwetuinen.nl kan je zien wat je allemaal zelf kan doen en berekenen hoe goed jouw tuin scoort. De belangrijkste tip is natuurlijk minder tegels en meer beplanting. Met de juiste beplanting heb je zelfs minder onderhoud dan met tegels. Op de website staan momenteel al meer dan 150 tuinen met hun score. Om nog meer mensen in de gemeente Tilburg een stap te laten zetten naar een watervriendelijkere tuin, krijgt elke 25e tuin die zich voor 14 oktober aanmeldt een tuinbon t.w.v. €25,- die te besteden is bij GroenRijk Tilburg.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Chic of gezellig? De Franse geranium is het allebei!

De charmante Pelargonium grandiflorum of Franse Geranium heeft grote, groene, geurige bladeren en sierlijke, trompetvormige bloemen in stijlvolle kleuren. Zet haar binnen, of vorstvrij buiten en de Franse Geranium geeft de hele zomer kleur en een gezellige sfeer aan je huiskamer, terras of balkon. Onweerstaanbaar!

 

Kleur én geur

De Franse Geranium kleurt én geurt je tegemoet. De verschillende soorten hebben bloemen die u...

Lees meer...
Gazania Splendens Jupiter: gouden middagzonnetje

De Gazania Splendens Jupiter verrast je keer op keer met haar stralende bloemen in oranje tinten. Ze is ijzersterk, bloeit maandenlang, kan goed tegen droogte en is daardoor een ideale perkplant voor in potten, bakken of de volle grond. Je zult er maanden plezier aan beleven!

 

Perkplant om mee te pronken

De Gaziana Splendens Jupiter heeft iets weg van een margriet maar dan laagblijvend, kleurig en met bijzondere tekening...

Lees meer...
Campanula Addenda Ambella Purple: paarse magneet

Met haar stijlvolle klokjes vormt de compacte Campanula Addenda Ambella Purple een prachtig paars plaatje. Twee keer per jaar trakteert de bolvormige plant je op een bloemenfontein en geeft je tuin, balkon of huiskamer klasse.

 

De aandacht van Addenda

De Campanula of klokjesbloem is een bergplantje dat hele bloemenvelden kan vormen en in het wild vooral voorkomt in Oost-Europa. Ze bloeit twee keer per jaar. Kwekers...

Lees meer...
Onze Webshops
Onze Webshops:

BBQ kopen in Tilburg

Tuincentrum Outlet  - GroenRijk Tilburg

Overkappingen in Tilburg

Tuinmeubels kopen Tilburg

OverkappingOutlet