Klimaatplein

Klimaatplein
Nu bij GroenRijk Tilburg te bewonderen: het Klimaatplein! Wil je informatie of inspiratie opdoen over het vergroenen van je (voor)tuin of huis? Kom dan langs op onze buitenafdeling en bewonder het nieuwe klimaatplein. Hier vind je alle informatie die je nodig hebt om jouw project groener, duurzamer en milieubewuster te maken.
 

Opening Groen Klimaatplein

Op 16 juli heeft wethouder Mario Jacobs de eerste Groene Klimaatpleinen geopend, dit is een landelijk initiatief van Tuinbranche Nederland dat start met 2 pilots in Tilburg. Het klimaat verandert waardoor er meer hitte én meer hoosbuien zijn. Ook bijen, vogels en vlinders hebben het moeilijk. Groene, watervriendelijk tuinen vormen één van de oplossingen. Lees verder onder de video.
 

 

Samenwerking voor een groen klimaat

Op het groen klimaatplein werken de gemeente Tilburg, tuincentra, Interpolis en natuurorganisaties samen om inwoners te informeren hoe ze een tuin groen en watervriendelijk én met subsidie in kunnen richten.

 

Wat is een Groen Klimaatplein?

 

Het Groen Klimaatplein is een plein van zo’n 30 m2 waarin vier thema’s aan de orde komen:

  • Water in je tuin. Hoe kun je het opvangen en bewaren?

  • Levende Tuin: hoe krijg ik meer vogels, vlinders en bijen in de tuin?

  • Groen dak: wat doet het en hoe vraag ik het aan?

  • Tegel eruit, plant erin. Hoe en wat zet je ervoor in de plaats?

Natuurlijk zijn er altijd medewerkers beschikbaar op de buitengroen afdeling die je kunnen informeren rondom deze en andere thema's. Neem een brochure mee naar huis en lees het nog eens rustig door of maak gebruik van de tablet waarop alle informatie verzameld is.

 

Regentonnen actie

In het verlengde van het Klimaatplein hebben we bij GroenRijk Tilburg ook een mooie regentonnen actie. Wil jij graag een groenere tuin? Dan is een regenton een goede eerste stap. Of je de ton nu zelf aan sluit of dit liever laat doen door een professionele installateur, maak gebruik van de regentonnenactie en krijg ook nog eens voordeel op regentonnen naar keuze.

Naar de regentonnenactie

Onze Webshops
Onze Webshops:

BBQ kopen in Tilburg

Tuincentrum Outlet  - GroenRijk Tilburg

Overkappingen in Tilburg

Tuinmeubels kopen Tilburg

OverkappingOutlet