Tuinplanten najaar

Ieder seizoen heeft een ander aanbod van tuinplanten, in het najaar en in de winter kunt u aan de volgende planten denken:

 • Kerstroos
  Als de meeste tuinplanten in een diepe winterslaap zijn, zorgt de kerstroos met haar diepgroene blad en kleurrijke bloemen voor een prachtige wintertuin. Paars, wit, roze, zachtgeel, zwart of gespikkeld. De musthave tuinplant van de winter! Bij veel soorten zou vorst het einde betekenen van de bloei, maar bij de Kerstroos niet. Deze tuinplant kan als het kouder wordt het vocht uit de bloemen halen en dit terug sturen naar de bladeren of wortels. Hiermee wordt voorkomen dat de bloemen kapot vriezen. De bloemen hangen dan wel wat slap laat de plant dan met rust. Wanneer de temperatuur weer boven het vriespunt uitkomt brengt de plant het vocht weer terug in de bloemen. Deze tuinplant krijgt graag een plekje op half-schaduw.

  Helleborus tuinplant in de winter
 • Winterheide
  Wie wel eens op de heide komt, herkent vast het eindeloze tapijt van bodembedekkende bloeiende planten in roze, lila en wit. Dat is Winterheide. Deze makkelijke plant geeft in koude maanden ook veel kleur aan de tuin of in plantenbakken op het balkon. Zodra de plant is uitgebloeid blijft deze plant een groene aanwinst in de tuin. De bloei periode is tussen december en april. De Winterheide houdt van een vochtige grond. De plant kan zowel in de volle zon als in half schaduw goed gedijen.

  Winterheide tuinplant GroenRijk Tilburg
Onze Webshops
Onze Webshops:

BBQ kopen in Tilburg

Tuincentrum Outlet - GroenRijk Tilburg

Overkappingen in Tilburg

Tuinmeubels kopen Tilburg

OverkappingOutlet