Planten water geven in de zomer

Geef in de ochtend of avond water

De belangrijkste tip die we kunnen geven: Wil je de tuin besproeien? Doe dit dan niet in de volle zon, maar in de vroeg in de ochtend of later op de avond wanneer het minder warm is. Zo verdampt het water minder snel en hebben je planten er meer profijt van. Heb je hier geen tijd voor? Gebruik dan een automatische sproeier!


De hoeveelheid water je bomen en planten nodig hebben is sterk afhankelijk van het seizoen. In seizoenen met meer regen is het logisch dat je zelf minder water geeft. Wanneer de warmte meerdere dagen aanhoud is het verstandig de tuin water meer water te geven. Doe dit dan niet in kleine beetjes, maar geef liever 1 keer een flinke hoeveelheid meer water. Anders ben je de planten oppervlakkig water aan het geven en bereikt het water de wortels van de planten niet. Bij planten en bloemen dient er zo min mogelijk op de bladeren water gegeven te worden. Dit voorkomt brandplekken in de zon.

Planten in pot water geven

Het bewateren van potten kan met een gieter, sproeikop of met een druppelsysteem, waarbij slangetjes het water gericht in de potten laten druppelen. Een andere goed werkende methode die helaas alleen kan worden toegepast bij kleinere potten, is het dompelen. Hierbij dompel je de pot in een emmer met water, zodat de grond geheel onder water komt te staan. De kluit van de plant zuigt zich dan vol met water. In de meeste gevallen kan de plant daar even mee vooruit.

Sproeisystemen

De tuin onderhouden kan in de zomer een heel karwei zijn. Ga je op vakantie of heb je er geen tijd voor? Dan kan een sproeisysteem de oplossing bieden. Deze geven automatisch kleine of grote gebieden water. Het enige dat jij hoeft te doen is hem aan/uit zetten of een tijd instellen. Laat de sproeiers het werk doen en geniet van de zomer en je vakantie! Gardena heeft veel oplossingen voor bewatering en sproeien in de tuin. Kom gerust kijken naar de mogelijkheden of vraag advies aan een van onze specialisten in ons tuincentrum in Tilburg Noord.

 

Bezoek de webshop

Onze Webshops
Onze Webshops:

BBQ kopen in Tilburg

Tuincentrum Outlet  - GroenRijk Tilburg

Overkappingen in Tilburg

Tuinmeubels kopen Tilburg

OverkappingOutlet