NK TEGELWIPPEN 2022

HEEL HOLLAND WIPT

Van 30 maart tot 30 september speelt heel Nederland het NK Tegelwippen. Iedereen kan meedoen door tegels te vervangen door groen in zijn eigen (gevel)tuin. Jij dus ook! Hoe? Geef je gewipte tegels op via dit formulier en ze worden bij je gemeente opgeteld. Heeft jouw gemeente zich niet aangemeld? Niet getreurd, wippen kan altijd. Dan wip je mee voor de nationale Tegelteller.

 

WAAR MOET JE OP LETTEN BIJ HET NK TEGELWIPPEN?

Door het hele land zullen vanaf 30 maart tot 30 september verschillende derby’s plaatsvinden van gemeenten die tegen elkaar tegels wippen. Alle inwoners van Nederland kunnen zelf aan de slag met de tegels in hun (gevel)tuin! De gemeente met de hoogste TPI (gewipte Tegels per Inwoner) wint de prestigieuze Gouden Tegel!

Relatieve telling

Alle gemeenten zijn anders, een gemeente met meer inwoners kan makkelijker winnen bij een telling met het absolute aantal tegels. Daarom gebruiken we een relatieve telling, namelijk de TPI (gewipte Tegels per Inwoner).

Wie kan er mee doen?

Het antwoord is iedereen! Maar zorg wel dat de tegels die je wipt van jezelf zijn. Ga niet zomaar in de openbare ruimte een plein wippen. Heb je geen tuin? Denk eens aan een geveltuin, in veel gemeenten mag je zelf een geveltuin voor je huis aanleggen. Check hiervoor de regelgeving op de website van je gemeente. Ook gemeenten zelf kunnen gewipte tegels doorgeven wanneer ze bijvoorbeeld de openbare ruimte vergroenen. Bedrijven of scholen die hun terrein vergroenen kunnen ook gewipte tegels opgeven.

Hoe groot is een tegel?

Een tegel is 30×30 cm. Alle stenen die kleiner of groter zijn moeten dus worden omgerekend naar dit formaat.

Moet ik de tegels vervangen door groen?

Ja natuurlijk! Zo maak je je eigen omgeving een stuk groener, mooier, gezonder en gezelliger. En zo draag je je steentje bij!  Als GroenRijk Tilburg zijn wij natuurlijk voor zo veel mogelijk groene tuinen! Daarom helpen we graag een handje mee aan deze mooie actie. Lever jouw tuintegels in bij GroenRijk Tilburg in de daarvoor bestemde container (buiten op het parkeerterrein). Als je vervolgens €20,- aan buitenplanten besteedt, krijg je van ons een gratis zak Pokon waterproof potgrond! *(Max. 1 per klant)

Wanneer

Meedoen door tegels te wippen kan vanaf 30 maart t/m 30 september 2022. Geef het aantal tegels dat je gewipt hebt plus een bewijsfoto hier op en ze worden opgeteld bij de Tegelstand.

Onze Webshops
Onze Webshops:

BBQ kopen in Tilburg

Tuincentrum Outlet  - GroenRijk Tilburg

Overkappingen in Tilburg

Tuinmeubels kopen Tilburg

OverkappingOutlet