Trio-violen in hangpot

Trio-violen in hangpot

Cool Wave ® Trio-violen in hangpot vormen een geweldig kleurrijke bloemenwaterval

Adembenemende hangviolen. Nu met drie kleuren in één witte hangpot. Zo’n sierlijke rijkdom aan kleurrijke hangviolen heb je nog nooit gezien. Ze heten Cool Wave ® -violen en ze zorgen al
een paar jaar voor een echte sensatie: violen die uitgroeien alsof het petunia’s zijn. Ongelooflijk! Deze enkele jaren geleden in de USA geïntroduceerde violen vormen ranken tot wel 60 cm lang en dat in forse aantallen. Die ranken zijn in lente en herfst bovendien om de paar centimeter bezet met 1,5-2 cm grote, prachtige vioolbloempjes. De planten in deze nieuwe violenlijn groeien sneller en voller uit dan alle andere hangviolen. Ze vertakken veel beter en vormen meer ranken dan we ooit eerder bij andere violen zagen. De hoogte van de planten varieert tussen 12 en 20 cm, maar die lange, bloeiende, overhangende ranken zijn fantastisch.Die stelen de show totaal. En dat is nog niet alles: deze violen zijn ook nog eens uiterst winterhard. Ze trekken zich maar weinig van slecht weer aan.

Cool Wave ® Trio: drie kleuren violen in één hangpot

Cool Wave ® -violen zijn er inmiddels in een hele reeks schitterende kleuren. De hoofdkleuren waarin GroenRijk ze nu gecombineerd (Trio) aanbiedt zijn geel, wit en blauw. Wit kan helderwit zijn of wit met violet en wit met ijsblauwe randjes aan de bloemblaadjes. Blauw kan ijsblauw tot paars zijn en geel volgeel of citroengeel. De tintvariatie in de planten is prachtig!

Internationaal zijn Cool Wave ® -violen een enorm succes

Dat komt ook doordat Cool Wave ® -violen zo winterhard zijn. En ze groeien zowel goed op zonnige als op lichtbeschaduwde plekken. Van een regenachtige periode of een paar weken slecht
weer raken ze niet erg onder de indruk. Groei en bloei zijn dan even wat minder, maar zodra het weer beter wordt, zetten ze een ongelooflijke inhaalspurt in. Je weet niet wat je ziet met deze violen! Van nature bloeien ze de hele lente en tijdens de herfst. In gebieden met een wat zachter klimaat of tijdens zachte winters in ons klimaat, gaan ze zelfs ’s winters gewoon door. Ze verlengen dus vrij gemakkelijk het seizoen waarin je van je tuin geniet!

Ook geweldige bodembedekkers

Door de rankende, spreidende groei zijn Cool Wave ® -violen niet alleen geweldige pot- en hangplanten, maar ook in de volle grond van je tuin doen ze het fantastisch. Daarom worden ze ook wel
zo toegepast. Dan worden het echte bodembedekkers die door de dichte vertakking bloementapijtjes van wel een meter doorsnee kunnen vormen. Doordat ze halfschaduw goed verdragen, kan dat ook onder heesters. En je hebt er qua zorg nauwelijks omkijken naar. Het enige waar je voor moet zorgen is dat de wortels niet uitdrogen. Van de bloemen genieten gebeurt je vanzelf!

Makkelijke verzorging

GroenRijk biedt deze planten in royale, witte 27 cm-hangpotten aan. Laat je ze daarin staan, dan is de voeding die in de kweekgrond in de pot zit, na enkele weken door de planten opgebruikt. Daarom moet je al vrij snel eens per veertien dagen plantenvoeding in het gietwater geven. Laat de potgrond niet uitdrogen. Voel regelmatig even met je vinger in de pot. Hoe snel je steeds opnieuw water moet geven, hangt voor een groot deel af van de standplaats: hoe zonniger, des te vaker. 
Planten die in de volle grond van je tuin groeien, kunnen voldoende voedsel uit die grond halen. Als je wilt, kun je uitgebloeide bloemen wegnemen, maar dat hoeft niet per se. Ze verdragen veel meer kou dan de meeste andere violen. Overwinteren is geen enkel probleem. In de zomer zijn de planten even in rust, dan bloeien ze weinig of niet. Maar begin herfst gaan Cool Wave ® -violen er weer uit alle macht tegenaan! Ze groeien goed in iedere normale, goed doorlatende tuingrond. Wil je ze verpotten, doe dat dan in gewone standaard potgrond. Geef planten die je in de volle grond van je tuin zet, in het voorjaar een goede organische basisbemesting. GroenRijk heeft alles in voorraad voor een goede verzorging van je planten.

TIP

Cool Wave ® -violen verdragen enorm veel kou. In Amerika hebben ze in de volle grond al temperaturen tot 25 °C onder nul probleemloos doorstaan. Geef de violen wel wat winterbescherming omdat de kou in de pot niet alleen van bovenaf naar de wortels komt, maar van alle kanten. De wortelkluit zou dan kunnen bevriezen.

In kort bestek

De enorm bloemrijke, ongekend sterk rankende Cool Wave ® Trio-hangviolen (ze vormen ranken tot 60 cm lang, vol bezet met drie kleuren bloemen) bloeien het hele voorjaar en opnieuw in de herfst en zelfs tijdens zachte winters. GroenRijk biedt ze nu met de kleuren geel, wit en blauw (Trio) in één hangpot aan. IJzersterke planten. Makkelijke verzorging.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Beste Folder Awards 2024 gewonnen!

Mooi nieuws! Tijdens de consumentenverkiezing 'Beste Folder Awards 2024' in Amersfoort op dinsdag 21 mei jl. hebben we opnieuw de felbegeerde Beste Folder Awards gewonnen! Zowel de papieren als de online folder van GroenRijk zijn bekroond als beste folders in de categorie bouwmarkt, tuin & dier. Het juryrapport prees de papieren folder als ‘duidelijk leesbaar en overzichtelijk’ en de digitale folder vanwege de ‘prachtige opmaak’.
 
De Beste Fold...

Lees meer...
Struikroos, krachtig bloeiend en geurend

Rosa Tantau Premium is een collectie van unieke rozensoorten die vooral opvallen door een veelheid aan grote, dichtgevulde, sierlijke bloemen die lang doorbloeien en vaak ook nog heerlijk geuren!

 

Op het hoogste niveau

Glanzend donkergroen blad, een mooie, bossige groeiwijze en opvallend veel grote en dichtgevulde bloemen: dat is de Rosa Tantau. Deze bijzondere rozen zijn gekweekt door de wereldberoemde teler Rosen Tanta...

Lees meer...
Bloemen op jullie bruiloft

Het plannen van je bruiloft is een avontuur vol keuzes, van locatie en catering tot muziek en decoraties. Een van de meest persoonlijke en visueel indrukwekkende elementen zijn de bloemen. Zowel het bruidsboeket als de corsages spelen een cruciale rol in het creëren van de sfeer en uitstraling van je grote dag. Maar hoe maak je de juiste keuzes bij het selecteren van deze bloemen? Hier zijn enkele tips om je te helpen bij het maken van de perfecte keuze.

Lees meer...
Onze Webshops
Onze Webshops:

BBQ kopen in Tilburg

Tuincentrum Outlet  - GroenRijk Tilburg

Overkappingen in Tilburg

Tuinmeubels kopen Tilburg

OverkappingOutlet