Vogels voeren is vogels helpen.

Vogels voeren is vogels helpen.

Ja, met deze hangers van vogelvoer brengen de vogels in de winterperiode zeker een bezoek aan je balkon of tuin. Er zijn allerlei soorten vogelvoer, van kleine zaden tot zonnebloempitten en (ongebrande) pinda’s (in de dop, gepeld of als pindacake in vet). Ook gevriesdroogde wormen, maden (voor de echte insecteneters) en vetbollen (vinden de meeste vogels lekker). GroenRijk heeft het allemaal voor je, in alle soorten en maten. Zeker vanaf november doe je heel veel tuinvogels een groot plezier als je ze bijvoert. Dat kan op een voertafel, in een vogelhuisje, met zaadsilo’s, pindaslingers of op andere manieren. Het meeste plezier zul je beleven aan voer dat je ophangt en waar allerlei meesachtige zangvogeltjes vrolijk overheen klauteren en de meest vreemde capriolen uithalen om het voer dat je ze zo geeft, te bemachtigen. Met de leuke pikklare voerhangers die GroenRijk nu voor je in de aanbieding heeft, zul je het zelf zien.

Leuk en nog decoratief ook
De hangers van vogelvoer waar het hier om gaat, hebben de vorm van een huisje, een krans of een hart. Aan jou de keuze, of neem ze allemaal. Je kunt ze overal ophangen, in je tuin, op je balkon, aan een draad, aan de vogelvoertafel of je vogelhuisje, aan een boomtak, de pergola of waaraan ook. Doe dat wel zo dat de vogels zich veilig voelen. Ze moeten gevaar (een kat, een mens, een roofvogel) tijdig kunnen zien aankomen.  Zorg daarom dat er om het voer heen voldoende zichtruimte voor de vogels is. Ze vinden het ook erg prettig als er op niet te grote afstand een schuilplaats is, bijv. een flinke struik om bij gevaar in weg te duiken. Je kunt de vogelvoerhangers gewoon aan draad of weerbestendig lint ophangen. Dat ze een beetje in de wind draaien, vinden veel vogels niet erg.

Welke vogels op hangend voer afkomen
Dat zijn er veel meer dan je volgens de boekjes zou verwachten. Want voer is tenslotte voer en als je daar op welke manier ook aan kunt komen, laat je zo’n kans als vogel niet voorbijgaan. Maar de vogels die er het makkelijkst aan ‘geraken (zoals de Vlamingen zeggen)’ zijn de mezen: koolmezen, staartmezen, pimpelmezen enz. Die zijn gewend om overal op en tegenaan te klauteren. En het zijn allemaal vogels die ’s winters hier blijven.

In kort bestek
Vogels voeren is vogels helpen. GroenRijk heeft deze week opvallende, decoratieve vogelvoer-ornamenten in de aanbieding. In de vorm van een hart, huis of krans. Leuk om niet te ver van het raam op te hangen in je tuin of op je balkon. Vrolijk vogelbezoek verzekerd!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Chic of gezellig? De Franse geranium is het allebei!

De charmante Pelargonium grandiflorum of Franse Geranium heeft grote, groene, geurige bladeren en sierlijke, trompetvormige bloemen in stijlvolle kleuren. Zet haar binnen, of vorstvrij buiten en de Franse Geranium geeft de hele zomer kleur en een gezellige sfeer aan je huiskamer, terras of balkon. Onweerstaanbaar!

 

Kleur én geur

De Franse Geranium kleurt én geurt je tegemoet. De verschillende soorten hebben bloemen die u...

Lees meer...
Gazania Splendens Jupiter: gouden middagzonnetje

De Gazania Splendens Jupiter verrast je keer op keer met haar stralende bloemen in oranje tinten. Ze is ijzersterk, bloeit maandenlang, kan goed tegen droogte en is daardoor een ideale perkplant voor in potten, bakken of de volle grond. Je zult er maanden plezier aan beleven!

 

Perkplant om mee te pronken

De Gaziana Splendens Jupiter heeft iets weg van een margriet maar dan laagblijvend, kleurig en met bijzondere tekening...

Lees meer...
Campanula Addenda Ambella Purple: paarse magneet

Met haar stijlvolle klokjes vormt de compacte Campanula Addenda Ambella Purple een prachtig paars plaatje. Twee keer per jaar trakteert de bolvormige plant je op een bloemenfontein en geeft je tuin, balkon of huiskamer klasse.

 

De aandacht van Addenda

De Campanula of klokjesbloem is een bergplantje dat hele bloemenvelden kan vormen en in het wild vooral voorkomt in Oost-Europa. Ze bloeit twee keer per jaar. Kwekers...

Lees meer...
Onze Webshops
Onze Webshops:

BBQ kopen in Tilburg

Tuincentrum Outlet  - GroenRijk Tilburg

Overkappingen in Tilburg

Tuinmeubels kopen Tilburg

OverkappingOutlet