Bloemist Tilburg

Sinds 2015 is er een bloemist in ons tuincentrum te Tilburg te vinden. Wanneer u het tuincentrum binnen loopt treft u gelijk onze bloemen afdeling / bloemist aan. We hebben losse bloemen, kant en klare boeketten en natuurlijk kunnen we ook naar wens een boeket voor u samenstellen. De afdeling wordt door vaste medewerkers up to date gehouden. Klanten kunnen ook terecht bij onze bloemist voor rouwboeketten, bruidsboeketten en de zakelijke klanten weten ons ook steeds vaker te vinden!

De trends bij onze bloemist

Bloemen in huis maken het verschil, ze maken elke ruimte mooier en de bewoners happy. Een bos op de eetkamertafel of enkele losse bloemen in een lief klein vaasje. Er is een duidelijke trend gaande in de bloemen wereld als het gaat om boeketten. De biedermeier is geweest, bij de tijd zijn de bekende veldboeketten. Keurig gerangschikte boeketten zijn passé, de veldbloemen nemen het over! Onze bloemist in Tilburg speelt graag op deze trend in.

Veldboeket bloemist GroenRijk Tilburg Veldboeket maken bloemist veldboeket bloemist Tilburg

Het samenstellen van een veldboeket, tips van de bloemist

Hoe werkt dat, een veldboeket samenstellen? Eigenlijk zoveel mogelijk verschillende bloemen in diverse kleuren uitkiezen en deze alles behalve netjes rangschikken. Durf verschillende kleuren te combineren, daar gaat het om! Door deze bonte combinatie zal het boeket meer spreken. Een compleet geel boeket is lang niet zo leuk om naar te kijken als een gemengde kleuren boeket. Welke bloemen hier het meest geschikt voor zijn? Daar kan onze bloemist u meer over vertellen. Allereerst wat inspiratie…Omdat veldbloemen boeketten een grote trend zijn verkoopt onze bloemist ze ook volop. Kijk eens hoe die boeketten er uit zien. De makkelijke weg is zo een veldboeket te kopen,  maar toch is het goedkoper en leuker om zelf een aantal bloemen uit te kiezen en een boeket samen te stellen. Hieronder wat tips voordat u aan de slag gaat:

  1. Zorg voor: een schone vaas, een scherp mes, lauw water bloemenvoeding en tijd!
  2. Verwijder gekneusd of laaghangend blad en een stukje van de stelen, er moeten geen bladeren in het water komen te hangen. Zodoende blijft het water schoon en heeft het boeket een langere houdbaarheid.
  3. Kies met uw gevoel en hart. Combineer bloemen en takken, alles is mogelijk! Door er zo vrij mee om te gaan ontstaat er elke keer weer een uniek veldboeket. Een stijlvol, nonchalant boeket bestaat uit bloemen die verspringen. Kortom de bloemstelen moeten verschillende lengtes hebben. Denk hieraan bij het schuin afsnijden van de stelen.
  4.  Sorteer de bloemen op afmeting en begin met de bloemen met de dikste steel. Zet de bloemen kruislings in de vaas en laat de bloemen met een dunnere stengel rusten op het ‘frame’ dat je hebt gemaakt met de bloemen met dikke stengels. Het alternatief is de bloemen in uw handen te schikken. Indien u linkshandig bent maakt u een groenbasis in de rechterhand. Neem een tak in uw hand en doe de volgende daar kruislings langs. Voorlangs of achterlangs maakt niet uit, als alle stelen maar in dezelfde diagonale draairichting gaan. Verse bloemen kunnen wel twee weken staan, mits u ze na een week schoon water en een schone vaas geeft en ze opnieuw even afsnijd.
  5. Bedenk u van te voren waar de vaas komt te staan.  Als dat tegen een muur is kan het boeket anders worden geschikt dan wanneer het boeket van alle kante gezien kan worden. 

Bloemschik workshop bij onze bloemist in Tilburg

In ons tuincentrum geven we regelmatig bloemschik workshops! Wilt u een keer bloemschikken met een groep, neem gerust contact met ons op. Onze creatieve bloemist leert u graag de kneepjes van haar vak! Vraag er naar in ons tuincentrum te Tilburg.

Veldboeket bloemist Tilburg Bloemist workshop Tilburg 

Onze Webshops
Onze Webshops:

BBQ kopen in Tilburg

Tuincentrum Outlet  - GroenRijk Tilburg

Overkappingen in Tilburg

Tuinmeubels kopen Tilburg

OverkappingOutlet